UFC

Schaub kritizirao Khabiba zbog nedavnih izjava o Makhachevu: ‘Takve stvari se ne govore‘

Brendan Schaub, Islam Makhachev i Khabib Nurmagomedov

 Screenshot (youtube, Thiccc Boy; Ufc)
Umirovljeni borac teške kategorije ne slaže se s Khabibovim teorijama po pitanju povlačenja boraca u mirovinu

Khabib Nurmagomedov više puta javno je isticao mišljenje da borilačka karijera ne može trajati predugo i da borci svoj vrhunac dostižu negdje u periodu od 30. do 32. godine. On sam umirovio se kao 32-godišnjak, a njegov prijatelj Islam Makhachev ove godine preuzeo je tron UFC-ove lake kategorije.

Islam je krajem desetog mjeseca proslavio 31. rođendan i Nurmagomedov vjeruje da je Makhachev sada zapravo na vrhuncu svoje karijere. U nedavnom razgovoru za Red Corner MMA, Khabib je istaknuo da niti Islam neće moći jako dugo ostati na vrhu.

‘‘Šest obrana, to je šest borbi u tri godine. Onda je moguće da će ga sport nadići jer nitko ne može ostati na vrhu zauvijek. Moj otac je uvijek govorio da mi u Rusiji imamo najbolje borce lake kategorije na svijetu, a u posljednjih nekoliko godina smo izašli na svjetsku scenu. Prvo sam titulu uzeo ja, pa Islam, pa Usman (Nurmagomedov), a oni će sad braniti svoje titule. Držat ćemo pojaseve pet do šest godina.‘‘, rekao je Khabib za Red Corner MMA.

Često je Khabib bio na udaru kritičara jer se po njihovom mišljenju prerano povukao iz sporta, a Brendan Schaub u svom Schaub Showu kritizirao je i Khabibovu gore citiranu izjavu o Makhachevu.

‘‘Khabib se povukao, zar ne? Ako se pojavi tip koji zna hrvati i može neutralizirati Islamovo ili Khabibovo hrvanje, onda se oni samo trebaju povući? To je glupo i to prvaci ne rade. On govori ‘Islam bi trebao upisati toliko obrana pojasa, prije nego ga vrijeme pobijedi‘. Takve stvari se ne govore. Ako se pojavi netko tko predstavlja prijetnju, on bi se prema Khabibu jednostavno trebao umiroviti? To rade mekušci.‘‘, rekao je Schaub koji je očito donekle krivo shvatio Khabiba.

Naravno da Khabib ne bi predložio Makhachevu povlačenje iz sporta u slučaju da izgubi u sljedećem ili nekom od skorijih nastupa. Khabib je jednostavno uvjeren da borci kad napune 35-36 godina više nisu na svom fizičkom i psihičkom vrhuncu te da se trebaju povući prije nego naruše svoju ostavštinu. Schaub je totalno smetnuo s uma da se Khabib referira na starost borca, a ne na potencijalni poraz i činjenicu da će se možda pojaviti borac koji može konkurirati Makhachevu.

Linker
24. travanj 2024 15:56