UFC

Khabib pojasnio zašto ne želi biti Jonesov prijatelj, Cormier oduševljeno reagirao: ‘On je najlojalnija osoba na svijetu‘

Khabib Nurmagomedov (lijevo) i Daniel Cormier (desno)

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Neporaženi Dagestanac odbio je komplimente koje mu je Jones uputio prošle godine

Khabib Nurmagomedov i Daniel Cormier veliki su prijatelji više od deset godina. Zbližila ih je AKA dvorana (American Kickboxing Academy) unutar koje su se nebrojeno puta zajedno pripremali za svoje MMA nastupe, a prijateljstvo je opstalo i nakon što su završili svoje karijere.

Nerijetko Khabib i dalje posjećuje AKA s borcima koje sada trenira i mentorira, a Cormier također ima svojevrsnu ulogu mentora u toj dvorani. Koliko je njihovo prijateljstvo čvrsto govore Khabibovi nedavni postupci prema Jonu Jonesu. Naime, Jon Jones još prošle godine u jednom od intervjua dobio je priliku navesti petoricu najvećih boraca u povijesti ovog sporta.

"Bones" je tada naveo samog sebe, Andersona Silvu, Georgesa St-Pierrea, Josea Alda i Khabiba Nurmagomedova. Odabir Khabiba bio je pomalo iznenađujuć, jer Jones i Nurmagomedov kroz povijest su imali neke sitnije nesuglasice i javne prozivke. Jonesa je često smetalo kada bi ga fanovi uspoređivali s Khabibom, a zatim bi Jones navodio kako on ima daleko više obrana pojasa nego Nurmagomedov i da ga to čini većim borcem od Dagestanca. Jones je prošle godine uputio ipak nešto ljepše riječi u smjeru Khabiba.

"Volim ono što Khabib predstavlja. Imali smo neke nesuglasice u prošlosti i ja sam rekao neke stvari o njemu, ali nikada tu nije bilo nekih tenzija. Volim način na koji se ponaša kao musliman i volim način na koji predstavlja svoju državu. On je sjajan tip i ja to cijenim", rekao je Jones.

Iako je Jones uputio lijep kompliment, Khabib Nurmagomedov ne želi prihvatiti taj kompliment, odnosno, ne želi započinjati nikakav prijateljski odnos s Jonesom. Khabib je prije nekoliko dana dao svoj osvrt putem Instagrama.

"Nikada nisam imao nesuglasice s Jonesom. On je odličan borac i teško je uspoređivati se s njim po tom pitanju. Ali moj prijatelj Cormier u konflktu je s njim i to automatski znači da Jones ne može biti moj prijatelji. Nisam prijatelj s onima koji nisu prijatelji mojih prijatelja.", poručio je Khabib.

Podsjećamo, Daniel Cormier i Jon Jones nekoć su gajili najužarenije rivalstvo u UFC-u. Mnoštvo "zle krvi" postojalo je među njima, tenzije su bile na nevjerojatno visokoj razini, a rivalstvo je otišlo na stranu Jonesa. "Bones" je prvi meč dobio jednoglasnom odlukom sudaca, dok je drugi meč završio "no contestom" jer je Jones varao i borio se pod nedozvoljenim supstancama u svom organizmu. Rivalstvo je na tome završilo, međusobna mržnja nije više tako velika, ali Jones i Cormier nikada nisu postali prijatelji. Zato Khabib jednostavno ne želi prijateljski odnos s Jonesom, a njegove riječi oduševile su Cormiera.

"On (Khabib) je jedna od mojih omiljenih osoba na ovom svijetu. On je jednostavno najbolja i najlojalnija osoba koju možete upoznati.", napisao je Cormier putem Instagram "storyja".

image

Instagram story Daniela Cormiera

Instagram (daniel Cormier)

Prijateljstva i lojalnost unutar AKA dvorane uistinu su posebna. Mnoga velika prijateljstva u MMA dvoranama nerijetko su pucala, ali borci poput Khabiba, Cormiera, Caina Velasqueza, Islama Makhacheva, Lukea Rockholda itd. gaje veliko poštovanje jedni prema drugima i još uvijek su dobri prijatelji. Velike zasluge pripadaju i glavnom treneru Javieru Mendezu koji je držao red unutar dvorane prepune elitnih boraca.

Linker
22. listopad 2024 13:37