UFC

Khabib poručio svim velterašima: ‘Odbijte meč protiv Colbyja Covingtona‘

Khabib Nurmagomedov

 Screenshot (youtube, Fullsend Podcast)
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije osudio je Colbyjev potez pozivanja policije

Kako to uvijek biva, tako i u slučaju između Masvidala i Covingtona imamo podijeljene reakcije. Iako je Masvidal definitivni krivac u incidentu koji se prije dva dana dogodio u Miamiju, mnogi smatraju kako je Colby dobio ono što je i zaslužio zbog svog ''trash talka'' koji prelazi svaku granicu dobrog ukusa.

Tyron Woodley podržao je Masvidalov potez te je Colbyja nazvao ''kujicom'' ukoliko se odluči prijaviti Jorgea policiji. Ben Askren i Daniel Cormier ne odobravaju ovakve sukobe te stoga ne opravdavaju Masvidalov nasilni čin.

Masvidal je na koncu završio priveden zbog nasilja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a Covington potražuje i 15 tisuća dolara za popravak Rolexa koji je završio oštećen prilikom sukoba. Kako dani odmiču, sve će više boraca dobit priliku izjasnit se u vezi cjelokupnog slučaja, a najnoviji među njima jeste Khabib Nurmagomedov. On je putem Twittera podijelio svoje priopćenje.

''Ako si snažniji od nekog unutar kaveza, to ne znači da možeš vrijeđati njegovu djecu. Niti jedna osoba nema pravo vrijeđati nečiju obitelj. Jednom kad krenete tim putem, budite spremni stati iza svojih riječi. Napadnut si od strane profesionalnog borca koji je jednake veličine kao i ti, a svejedno ga prijavljuješ policiji? Mislim da bi svi velteraši trebali odbiti meč s Colbyjem. Jednostavno nemojte prihvatiti meč protiv njega, pustite ga da bude bez borbe. To će vjerojatno značajno utjecati na njega, kao i na sve ostale borce koji pomisle vrijeđati nečiju obitelj i koji isprovociraju borce do te mjere da ih traže po restoranima kako bi se obračunali s njima.'', napisao je Nurmagomedov.

Umirovljeni dagestanski borac posebno je osjetljiv na ovakav ''trash talk'' jer je prošao pakao osobnih uvreda ususret borbi protiv Conora McGregora. Nakon meča protiv Conora i sam Khabib je izgubio kontrolu nad svojim bijesom te je prouzrokovao svima poznat incident prilikom kojeg je preskočio ogradu kaveza i sukobio se s Conorovim timom. Nurmagomedov se kasnije pokajao zbog te greške te je isticao kako će njegov (sada pokojni) otac Abdulmanap biti bijesan. Masvidal također nije htio tolerirati uvrede na osobnoj razini i Colby Covington zapravo godinama priziva nešto ovakvo.

Linker
17. travanj 2024 12:07