UFC

Khabib prodao majicu i novac donirao Poirierovoj dobrotvornoj organizaciji, Dana White dodao još toliko

Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Kao što je i najavio, Khabib Nurmagomedov prodao je majicu Dustina Poiriera u kojoj je dao intervju nakon glavne borbe UFC 242 priredbe. Za nju je dobio sto tisuća dolara koje je donirao Poirierovoj dobrotvornoj organizaciji, a onda je jednaku svotu novaca donirao i Dana White osobno.

Nakon što je prije desetak dana savladao Dustina Poiriera u glavnoj borbi UFC 242 priredbe održane u Abu Dhabiju, Khabib Nurmagomedov razmijenio je majice sa svojim protivnikom, a onda je najavio kako će istu staviti na aukciju i sav za nju dobiveni novac donirati "Good Fightu", dobrotvornoj organizaciji Dustina Poiriera i njegove supruge Jolie. Tako je postao drugi čovjek koji je to napravio, nakon što je svoje rukavice nakon borbe u istu svrhu donirao Max Holloway. Ipak, Khabibova gesta bolje je odjeknula i na račun Good Fighta pristići će značajna svota novca.

Poirier je danas objavio kako je majica prodana za sto tisuća dolara, a nakon toga je, kao što je najavio, jednaku toliku svotu dodao i predsjednik UFC-a, Dana White. Poirier je dodao kako će ovaj novac biti uložen u zajednički fond Good Fighta i Fight For The Forgotten organizacije. Riječ je o organizaciji još jednog MMA borca, teškaša Justina Wrena, koji već nekoliko godina živi u Ugandi, gdje pomaže lokalnom stanovništvu u području izuzetno siromašnom pitkom vodom. Wren je 32-godišnjak koji je bio izuzetno talentiran teškaš. U karijeri, koju je u mirovanje stavio 2017. godine nakon niza od tri pobjede u Bellatoru, ostvario je 13 pobjeda i dva poraza. 2010. godine nastupao je u teškaškoj sezoni Ultimate Fightera, nastupio je i na finalnom eventu, no nakon poraza podijeljenom odlukom UFC mu nije dodijelio ugovor.

Nurmagomedov je nakon borbe najavio odlazak na odmor te je rekao da će se javiti UFC-u čim bude spreman krenuti u pregovore oko iduće borbe. Poirieru je kratko kroz glavu prolazila ideja o umirovljenju, no vrlo brzo je odustao od toga i najavio kako će uskoro biti spreman na nove borbe. Kako svoje vlastite u kavezu, tako i one koje vodi za ljude kojima je pomoć najpotrebnija.

Linker
25. prosinac 2020 21:52