UFC

Khabib rekao da se Ferguson bori isključivo zbog novca: ‘Njegovo vrijeme je prošlo‘

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson 

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Rekao kako razumije kako funkcioniraju porezi u Kaliforniji

Jedna od borbi koje nikada nećemo gledati jest ona između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona. Dok je Tony bio u svom ‘‘primeu‘‘ mnogi su smatrali da je jedan od kandidata koji bi mogao ugroziti Khabiba, no s obzirom na to koliko je puta njihova borba bila otkazivana, nije ni čudno da je već postala sinonim za takve situacije.

Svima je vjerojatno jasno da Tony Ferguson nije isti borac kao što je bio ranije. Trenutno ima pet poraza u nizu, a posljednji ga je porazio Nate Diaz prošloga mjeseca. Prije toga je doživio nekoliko teških poraza kao što je onaj od Michaela Chandlera, a protiv Dariusha i Oliveire uistinu nije imao nikakve šanse.

Najbolji dani su vjerojatno iza ‘‘El Cucuyja‘‘, no nema nikakvih naznaka da će se uskoro umiroviti, barem ne dobrovoljo. S obzirom na godine koje je u UFC-u, vjerojatno ima dobar ugovor i dobro zarađuje, a Khabib smatra da je upravo to razlog zbog kojeg se ne želi umiroviti:

‘‘Njegovo vrijeme je isteklo, nema šanse da se vrati. Nema Khabiba, nema Tonyja, naše vrijeme je prošlo. On se bori jer vjerojatno treba novac, u SAD-u morate plaćati svašta. On je iz Kalifornije, a koliko znam tamo mu odmah uzmu pola zarade. Mislim da se bori isključivo zbog novca da plati račune i porez, tako da u jednu ruku i razumijem. Ali jednom kada ti vrijeme prođe, ne možeš ga vratiti‘‘, rekao je Khabib za MMA Junkie.

Iako ima pet poraza u nizu, Ferguson je rekao da se ne namjerava povući. Ukoliko se već namjerava boriti, nadamo se kako će to biti protiv veterana, a ne samog vrha kategorije kao do sad.

Linker
13. travanj 2024 22:56