UFC

Khabibov bratić priključuje mu se debi nastupom na UFC 249 priredbi

Umar i Khabib Nurmagomedov
 Instagram
Umar Nurmagomedov, novi UFC-ov borac i bratić Khabiba Nurmagomedova dogovorio je svoj debi u Octagonu. Nastupit će na UFC 249 priredbi koju 19. travnja predvode njegov bratić i Tony Ferguson. Protivnik će mu biti Hunter Azure.

Nedavno je otkriveno kako je izuzetno talentirani Umar Nurmagomedov postao član UFC-a, a sad je poznato i kad će ovaj borac perolake kategorije debitirati. Nekako je bilo i za očekivati da će završiti na istom programu sa svojim svjetski poznatim bratićem. Ovaj 173 centimetra visoki 24-godišnjak iskazao se nastupima u FNG-u i GFC-u, ali i u PFL gdje je upisao dva nastupa i očekivalo se kako će biti dio njihove treće sezone. No, čini se da s njima nije imao ekskluzivan ugovor i UFC je to iskoristio.

Njegov protivnik bit će 27-godišnji Hunter Azure (8-0, 1-0 UFC) koji je u promociji debitirao u rujnu prošle godine, kad je sudačkom odlukom savladao Brada Katonu. Inače je produkt treće sezone "Contender Seriesa", a prije toga je bio uspješan u LFA promociji.

Umar je inače pristigao uz savršen omjer od 12 pobjeda bez poraza, a s obzirom na talent se najavljuje njegov brzi uspon prema službenom poretku perolake kategorije.

Linker
16. travanj 2024 06:35