UFC

Khabibov supertalentirani bratić napokon dogovorio drugu UFC borbu

Zubaira Tukhugov i Umar Nurmagomedov

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Umar Nurmagomedov trebao bi ove godine krenuti u svoj pohod prema vrhu UFC-ove bantam kategorije

Prošle su dvije godine otkako je danas 26-godišnji Umar Nurmagomedov (13-0, 1-0 UFC) potpisao ugovor s UFC-om. Vrlo talentirani borac bantam kategorije u prvih godina dana nije imao sreće. Nekoliko borbi mu je dogovarano pa otkazano, čemu nikako nije pomogla niti pandemija, da bi početkom 2021. godine napokon debitirao u Octagonu. Gušenjem u drugoj rundi savladao je Sergeya Morozova.

Ipak, ponovno se dogodila puna godina bez njegovih nastupa, no idućeg bi trebao odraditi već za nekoliko tjedana. Ugovoren mu je nastup za UFC 272 priredbi, koja se održava 5. ožujka, a gdje bi ga trebao čekati okršaj protiv Briana Kellehera.

Kelleher (24-12, 8-5 UFC)je prekaljeni 35-godišnji borac koji se već iskazao kao jedan od najčvršćih bantamaša u UFC-u, a trenutno je unutar niza od dvije pobjede, odnosno na pet je pobjeda iz posljednjih sedam nastupa. Konstantno je negdje na rubu ulaska u službeni ranking i zapravo je jako dobar test svakom borcu čije ambicije i nisu baš skromne. To će sigurno biti i Umaru.

Za Umara, kao i za njegovog mlađeg brata Usmana, inače člana Bellatora, mnogi govore da su talentom jednaki bratiću Khabibu, ako ne i talentiraniji. Za sada sve što su imali ispred sebe su odradili bez greške, ali pravi ispiti tek slijedom. Ugovaranjem borbe protiv Kellehera UFC je pokazao da želi vidjeti gdje Umar trenutno stoji i što se od njega može očekivati već tijekom ove godine.

Umar je među onim borcima Eagle tima koji su se prošlog mjeseca, po prvi put od početka pandemije, vratili u San Diego, u American Kickboxing Academy, kod trenera Javiera Mendeza. Njihov originalni trener u Mahačkali bio je Abdulmanap Nurmagomedov, a nakon njegove smrti su taj posao preuzeli Shamil Zavurov i naravno Khabib Nurmagomedov, koji je zapravo i na čelu samog kluba.

UFC 272 priredba se održava u Las Vegasu, a predvodi ju okršaj velter kategorije između Colbyja Covingtona i Jorgea Masvidala.

Linker
27. travanj 2024 07:11