UFC

Poirier zatvorio vrata četvrtoj borbi protiv McGregora: ‘Ne želim se više boriti protiv njega!‘

Conor McGregor i Dustin Poirier

 Stacy Revere/Getty images/Profimedia
Pretpostavljamo kako se Ircu neće svidjeti ono što je njegov posljednji protivnik izjavio

MMA zajednica kao da je podijeljena oko rivaliteta Dustina Poiriera i Conora McGregora. Neki smatraju kako njihova treća borba, koja je završena Conorovom ozljedom noge, nije ponudila pravi odgovor na pitanje tko je bolji, dok drugi smatraju kako su i prije toga vidjeli dovoljno.

Nakon spomenute posljednje borbe, održane u srpnju prošle godine, Dana White otkrio je kako smatra da to nije gotovo te da bi do četvrte borbe trebalo doći. Sličnog stava je i Irac, koji je još u bolovima na podu Octagonu krenuo sa žestokim uvredama i porukama, zapravo s promocijom četvrte borbe tek što je treća završila.

A što po tom pitanju misli Poirier? Otkrio je to tijekom gostovanja na konferenciji za medije u sklopu UFC 271 priredbe.

"Conor i ja imamo svoju povijest. Borili smo se u perolakoj kategoriji, gdje me je pobijedio. Sedam godina kasnije borili smo se ponovno i pobijedio sam ga. Dva puta. Mislim da se neću ponovno boriti protiv Conora. Za mene su ta vrata zatvorena", izjavio je Poirier.

Riječi su to koje se Conoru nikako neće svidjeti, budući da Irac, kao što je gore navedeno, tvrdi kako ta priča nije završena, odnosno kako treću borbu niti ne smatra regularnom. S druge strane, treba se razumjeti Dustina. Zbog te treće borbe protiv Conora odbio je borbu za titulu, a onda je istu kasnije, odnosno u prosincu prošle godine, od Charlesa Oliveire izgubio. Možda bi sve bilo drugačije da nije potrčao za novcem koji borba protiv McGregora donosi.

"Jedini razlog zbog kojeg bih to ponovno mogao napraviti je novac. Pobijedio sam ga dva puta za redom. Mogu li to nadmašiti? Mogu li ga završiti? Mogu li dobiti rundu 10-7? Što još mogu učiniti? Ma, napravio sam sve što sam mogao. Ponovim li to bit će samo zbog novca", još je jednom potvrdio kakvi su motivi za tu borbu.

Poirier se trenutno nada ugovaranju borbe protiv Natea Diaza, a razlog iste također možemo pronaći u istome, odnosno u novcu. Borba je to koja u sportskom smislu ne donosi apsolutno ništa. No, želimo li ju gledati? Vjerujemo da bi kod većine odgovor na ovo pitanje bio potvrdan. I nakon toga je sve jasno. Dustin je shvatio kakve opcije mu se otvaraju pa zašto onda ne bi uzeo onu financijski najisplativiju?

Linker
01. svibanj 2024 14:12