UFC

Khabibov trener o njegovoj odluci da se ostavi trenerskog posla: ‘Nikada ga neću pitati hoće li se vratiti‘

Khabib i Mendez

 ufc
Khabib zasigurno ima jako puno toga za ponuditi i kao trener, no obitelj mu je ipak na prvom mjestu u ovom trenutku

Nakon što se umirovio na vrhuncu karijere kao UFC-ov prvak lake kategorije, Khabib Nurmagomedov počeo se baviti trenerskim poslom te je i tu krenuo postizati velike uspjehe sa svojim borcima.

Međutim, prije nekih godinu dana, Khabib je odlučio u potpunosti se povući i iz toga jer mu oduzima previše vremena od obitelji. Stalna i duga putovanja i izbivanje od kuće natjerali su Khabiba na ovu odluku, iako njegov bivši trener i čelni čovjek AKA dvorane smatra da će se vratiti među trenere.

‘‘Uvijek govorim ljudima da Khabib nikada nije rekao kako više nikada neće trenirati ljude. Samo je rekao da će za sada prestati jer mu je obitelj na prvom mjestu. Ako mu vrijeme dozvoli, bit će ovdje i pomagati dečkima. Nije ni rekao koliko ga dugo neće biti, to je još jedan faktor. Za borbe je rekao da ih više nikada neće raditi, ali za trenerstvo nije‘‘, rekao je Javier Mendez na svom YouTube kanalu.

‘‘Nitko ga nikada nije pitao hoće li se opet boriti. Nisam ni ja, a ni neću. Nikada ne bi trebao razmišljati o povratku ukoliko to stvarno ne želi. Ja ga neću nikada pitati. Ista stvar i s trenerstvom. To je njegova odluka, ukoliko želi, zna da to može raditi. Nikada ga neću tjerati na to‘‘, dodao je.

Khabib zasigurno ima jako puno toga za ponuditi i kao trener, no obitelj mu je ipak na prvom mjestu u ovom trenutku. Tko zna, možda ga nekada ipak budemo gledali nekom borcu u kutu ponovno.

Linker
02. svibanj 2024 19:24