UFC

Khalil Rountree neće snositi teške posljedice zbog pada na doping: Istraga je završena, čeka ga jako kratka suspenzija

Khalil Rountree Jr.

 Screenshot (youtube, Ufc)
Američki poluteškaš pao je na doping zbog kontaminiranog suplementa

Podosta razočaravajuća bila je vijest o Khalilu Rountreeju i njegovom padu na doping. Rountree je jedan od najatraktivnijih UFC-ovih poluteškaša, slavio je u posljednjih pet nastupa i sve je bliže samom vrhu poluteške kategorije.

Američki borac trebao se boriti protiv Jamahala Hilla na UFC 303 eventu u šestom mjesecu, a eventualna pobjeda nad Hillom gurnula bi Rountreeja u konkurenciju za napad na pojas. Nažalost, Rountree je prije nekoliko dana bio pozitivan na doping i otkazan je njegov meč s Hillom.

Međutim, danas su pristigle dobre vijesti po Rountreeja i sve njegove fanove. UFC je u suradnji s Combat Sports Anti-Doping agencijom (CSAD) odradio istraživanje tog slučaja i utvrđeno je kako Khalil Rountree nije napravio teško kršenje pravila.

Naime, Rountree je nenamjerno konzumirao nedozvoljenu supstancu (DHEA - Dehidroepiandrosteron) kroz kontaminirani suplement. Olakotna okolnost svakako je i Khalilovo priznanje. UFC-ov poluteškaš odmah po saznanju da je konzumirao nedozvoljenu supstancu, obratio se UFC-u i pojasnio je o čemu se radi.

Rountreeju je od strane kompanije za suplemente poslan kontaminirani suplement, a sama kompanija priznala je ‘‘veliki previd‘‘.

‘‘CSAD je utvrdio kako je Rountree priznao pogrešku i njegovo objašnjenje ispunjava kriterije, a nastavno na to, CSAD smanjuje njegovu suspenziju na dva mjeseca.‘‘, priopćenje je CSAD-a.

Također je utvrđeno kako je količina nedozvoljene supstance (DHEA) zapravo jako mala i nema značajan utjecaj na Khalilove performanse. Kad se sve zbroji i oduzme, Rountree nije napravio velik prekršaj i čeka ga vrlo kratka suspenzija. Nažalost, Rountree ipak neće biti u mogućnosti nastupiti na UFC 303 eventu koji je zakazan za 29. lipnja (šesti mjesec).

Linker
06. lipanj 2024 17:27