UFC

Khalil Rountree pao na doping testu, zna se i tko bi ga rado zamijenio u borbi protiv bivšeg prvaka

Carlos Ulberg

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dobrovoljac za zamjenu se brzo penje po rang ljestvici i odnedavno je vlasnik trećeg najbržeg nokauta u povijesti poluteške kategorije

Bivši UFC prvak u poluteškoj kategoriji, Jamahal Hill, ostao je bez protivnika za nadolazeći ‘pay-per-view‘ događaj, no ipak ima barem jednu opciju za zamjenu.

Nekoliko mjeseci nakon svog nokaut poraza od Alexa Pereire na UFC 300, Hill se trebao boriti protiv Khalila Rountreeja u sunaslovnoj borbi UFC-a 303 kojeg će predvoditi povratak bivšeg dvostrukog prvaka, Conora McGregora.

Međutim, proteklog vikenda Rountree je na društvenim mrežama objavio da se neće boriti 29. lipnja nakon što je konzumirao zabranjenu supstancu. Ni UFC ni Hill još nisu dali izjave o tome kako planiraju dalje, ali očekuje se da će promocija istražiti opcije kako bi "Sweet Dreams" ostao na rasporedu.

Kada pogledamo niže na ljestvici poluteške kategorije, ne moramo tražiti daleko ispod Rountreeja da pronađemo spremnog izazivača.

Tijekom gostovanja na "The MMA Hour" s Arielom Helwanijem prošlog tjedna, Carlos Ulberg osvrnuo se na svoj uspješan ulazak u rang ljestvicu zaustavljanjem Alonza Menifielda za samo 12 sekundi u Enterprise Centeru u St. Louisu.

Kada je procjenjivao što bi moglo biti sljedeće za njega, "Black Jag" je ukazao na meč između Hilla i Rountreeja kao na onaj na koji će obratiti pažnju u slučaju kasnog povlačenja.

"Mislim da će to definitivno biti netko iz deset najboljih, sigurno", rekao je Ulberg. "Mogao bi biti i netko iz pet najboljih, tko zna? To je poluteška kategorija i UFC zna što radi. Vjerujem da se sve može dogoditi od sada do kraja godine.‘‘

"Imate Jamahala i Rountreeja... u Vegasu na UFC-u 303", nastavio je Ulberg. "Tko zna što će se tamo dogoditi? Ako možda budu trebali zamjenu, ako se netko povuče, tko zna? Vidjet ćemo."

S obzirom na to da se to sada ostvarilo, Rountreejevo mjesto moglo bi biti stvarna mogućnost za Ulberga. Možda je poslao UFC-u podsjetnik na svoju prisutnost dok započinje potraga za novim protivnikom za Hilla ovog ljeta.

Linker
23. svibanj 2024 21:01