UFC

Khamzat Chimaev gotovo cijelu borbu imao slomljenu ruku? ‘Teško je hrvati i držati ga dolje s takvom rukom‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ukoliko se pokaže da mu je ruka uistinu bila slomljena, pobjeda nad Usmanom bit će još i veća. Pobijediti borca poput njega, i to bez desne ruke je velika stvar, skoro pa i nemoguća

Khamzat Chimaev je sinoć u Abu Dhabiju položio svoj najveći i najteži test u dosadašnjoj karijeri porazivši nekadašnjeg vladara velter kategorije, Kamarua Usmana, većinskom odlukom sudaca. Usman je pokazao kako još u njemu itekako ima dovoljno borbe te je ‘‘Borzu‘‘ pružio najtežu noć u karijeri.

Mnogi su očekivali da će Chimaev ‘‘pregaziti‘‘ Usmana, ali to se nije dogodilo. Zasluženo je pobijedio, no vjerojatno nije ispunio očekivanja fanova. Nakon pobjede se javio i sam Khamzat koji je rekao da je možda slomio ruku u prvoj rundi:

‘‘Dominirao sam tipa u prvoj rundi, ali sam u istoj rundi, u posljednjoj minuti vjerojatno slomio ruku. Bilo je teško hrvati i držati ga dolje jer nisam mogao koristiti desnu ruku, tako da ćemo vidjeti što je s tim. Možda je slomljena, možda nije, ali osjećao sam je**nu bol. Ne znam. Ne zanima me. Pobijedio sam, moja je ruka bila u zraku‘‘, rekao je Khamzat za TNT Sports.

Na kraju je i odao priznanje svome suparniku, Usmanu:

‘‘Usman je odličan borac. Ja sam sretan jer sam pobijedio u ovom meču, ne znam što više da kažem. Puno toga mi je trenutno u srcu, ispričavam se‘‘, zaključio je Khamzat.

Ukoliko se pokaže da mu je ruka uistinu bila slomljena, pobjeda nad Usmanom bit će još i veća. Pobijediti borca poput njega, i to bez desne ruke je velika stvar, skoro pa i nemoguća. Međutim, Chimaev je ipak pokazao kako se može te je zasluženo slavio sinoć u Abu Dhabiju, iako bez finiša kako su se mnogi ipak nadali.

Linker
04. svibanj 2024 09:03