UFC

‘Spreman sam uzeti pušku i umrijeti za Alaha u Palestini‘: Evo što je Chimaev govorio u kavezu, a nije bilo prevedeno

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Na dnu članka možete pronaći cijeli video s prijevodom Khamzatovog govora na čečenskom jeziku

Khamzat Chimaev sinoć je u Abu Dhabiju došao do važne pobjede kada je sudačkom odlukom slavio protiv Kamarua Usmana nakon tri runde. Do pobjede nije došao lako, no ipak je zasluženo te je to jedino što je bitno. Sljedeći korak bi mu trebao biti napad na titulu, a o tome ćemo uskoro znati više.

Khamzat je oduševio govorom nakon borbe kojeg je uputio na engleskom jeziku, a rekao je kako bi se svi kršćani, muslimani i židovi trebali ujediniti i ne dopuštati ovo što se događa u svijetu, misleći pritom na ratove i ubijanja. Zatim je Khamzat uzeo mikrofon i na Čečenskom rekao nekoliko rečenica, što nije bilo prevedeno. Ljude je zanimalo što je to Khamzat rekao, a na Twitteru je prijevod ponudio Jackson Hinkle.

‘‘Neka Alah bude zadovoljan sa svima vama Čečenima, neka Alah bude snaga svima vama. Danas vas je puno došlo ovdje i puno vas gleda kod kuće. Predsjedniče (Kadyrov), neka Alah bude zadovoljan s tobom, neka ti da snagu. Stajati ovdje i boriti se ovdje (u UFC-u) nije teško. Ako mi Alah dopusti, kunem se, ići ću tamo kao prva osoba od Boga koji će mi dati pušku i dopustiti mi da idem u Palestinu. Neka Alah bude zadovoljan s vama. Kunem se, nisam odgojen da budem ovdje i nosim šorc. Znate li vi Čečeni da srce koje imamo u našim tijelima… Ako dobijem dopuštenje da se borim za Alaha, spreman sam umrijeti za Njega. Ne bojim se smrti kao što se bojim za našu muslimansku braću‘‘, rekao je Khamzat.

Video s prijevodom je ovdje:

Linker
16. srpanj 2024 04:13