UFC

Khamzat Chimaev i Gilbert Burns se složili oko međusobne borbe

Khamzat Chimaev i Gilbert Burns

 screenshot (YouTube, UFC)
Najintrigantniji borac u cijelom UFC-u mogao bi uskoro imati pravi test svojih vrijednosti

Krajem listopada prošle godine vidjeli smo trijumfalni povratak Khamzata Chimaeva. 13 mjeseci nakon sjajne pobjede nad Geraldom Meerschaertom, trebalo mu je samo nekoliko minuta da probudi sav "hype" koji je u ljeto 2020. stvorio, a koji je kroz njegovo izbivanje iz Octagona malo splasnuo. Zapravo, nije to bio slučaj, nego je taj hype jednostavno bio na čekanju, dok ga Khamzat ponovno ne rasplamsa. A uspio je to više nego impresivnom pobjedom nad Lijem Jingliangom.

Našao se Chimaev na rubu Top 10 poretka ljestvice izazivača UFC-ove velter kategorije, što je bio znak da je vrijeme za krenuti raditi na nekoj većoj borbi. Problem je jedino oko toga da je rijetko tko spreman prihvatiti borbu protiv tako opasnog protivnika, ako je to borba u kojoj bi on morao braniti svoju poziciju. A svaki bolje rangirani borac od njega bi bio u takvoj situaciji.

Jedan od onih spremnih na borbu je Gilbert Burns. On je izjavio kako trenutno ne vidi smisao uparivanja s Chimaevim, ali da bi tu borbu, ukoliko bi mu od strane UFC-a bila ponuđena, prihvatio. Ovih dana postali smo tome sve bliže. Iako UFC nije reagirao, čini se da borci sami rade na ugovaranju njihovog međusobnog okršaja.

Do te informacije se došlo nakon što se na internetu završila njihova prepiska s Instagrama, odnosno putem privatnih poruka. Chiamev je naišao na jednu Burnsovu objavu koja se tiče njihove međusobne borbe, a onda je odgovorio putem emoticona. Nije dugo trebalo Brazilcu da reagira.

"9. travnja" napisao je Burns, što je bila ideja koju je Chimaev prihvatio. No, iz slike možemo zaključiti da su sličnih prepiski imali već ranije.

Burns je u svojoj posljednjoj borbi savladao Stephena Thompsona i trenutno čeka borbu koja bi ga približila novom napadu na titulu ili ga dovela do njega. Lako je zaključiti kako ga najviše zanima sudar s Colbyjem Covington, što je borba koja i prema rankingu ima najviše smisla. S druge strane, eventualno gašenje Chimaev hypea bi neovisno o rankingu vjerojatno imalo još bolji odjek. Sve je samo pitanje toga koja mu borba više donosi na nekim drugim poljima.

Što se tiče Chimaeva, on je sam izjavio da će se boriti protiv najviše rangiranog protivnika od ponuđenih. A bolje rangirani od Burnsa bio bi tek Covington, koji kroz izjave također ostavlja dojam da nema ništa protiv toga se bori protiv njega.

Linker
23. travanj 2024 09:09