UFC

Khamzat Chimaev napravio je ključne promjene, više ne trenira do iznemoglosti: ‘Konačno mi dopuštaju da se odmorim‘

Khamzat Chimaev 

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Trenirati do iznemoglosti ne bi trebao nitko, pa ni profesionalni sportaši na tom nivou. Izgleda da je to prepoznao i Chimaev

Borac koji je dobio etiketu kao jedan od najnepouzdanijih na UFC-ovom rosteru, svakako je Khamzat Chimaev. Otkazivanja mečeva, padovi na službenom vaganju, samo su neke od stvari zbog kojih ga tako nazivaju, no ruku na srce, mečeve je otkazivao zbog uistinu ozbiljnih zdravstvenih problema i po život opasnih stanja.

Uskoro se Chimaev na UFC 308 priredbi bori protiv Roberta Whittakera, a borba je ponovno zakazana nakon što je prošli put Khamzat ponovno otpao zbog zdravstvenih problema. Ovoga puta tako ne bi trebalo biti, a Chimaev je otkrio što je promijenio kako bi to prevenirao:

‘‘Poanta svega je da me sada puštaju da se oporavim kako treba. Prije bih išao u dvoranu i trenirao dok ne bih bio gotov. Da, trenirao sam sve dok ne bih bio u potpunosti iscrpljen, ali onda sam posljednji puta završio u bolnici tri puta u tri tjedna. Imunitet mi se raspao, razbolio sam se, ali sada imam bolji pristup‘‘, rekao je Chimaev za Red Corner MMA.

‘‘Radim sa dobrim trenerima, Salimom, koji je podigao puno svjetskih prvaka, on je također trenirao Buvaisara Saitieva za Olimpijske igre u Pekingu, s ljudima poput njega. Sada ću napraviti veliki korak naprijed‘‘, objasnio je ‘‘Borz‘‘.

Nadamo se da će ovoga puta uistinu tako i biti i da Chimaev više neće otkazivati borbe iz tog razloga. Trenirati do iznemoglosti ne bi trebao nitko, pa ni profesionalni sportaši na tom nivou. Izgleda da je to prepoznao i Chimaev koji se konačno okružio ljudima sa nešto zdravijim pristupom, a osim za zdravlje, to je bitno i za njegovu karijeru.

Linker
19. rujan 2024 13:34