UFC

Khamzat Chimaev očito žarko želi povratak u kavez: ‘Prvo Pariz, a onda Abu Dhabi, dajte mi da razbijem nekoga!‘

Khamzat Chimaev

 JAMES GILBERT/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA James Gilbert/Getty Images/Profimedia
Nije se borio već devet mjeseci, a do trenutka borbe vjerojatno će biti i preko godinu dana

Još od rujna (deveti mjesec) prošle godine čekamo povratak Khamzata Chimaeva u kavez UFC-a. Tada je na UFC-u 279 slavio gušenjem protiv Kevina Hollanda u prvoj rundi te se nakon te brze pobjede nije borio.

Mnogi su tražili razne razloge zašto je tomu tako, a i s pravom. Kada je tek došao u UFC, ubilježio je dvije pobjede prekidom u 10 dana te se pokazao kao pravi gangster i izjavio da će razbiti svakoga bilo kad i bilo gdje. Ipak, očito to baš i nije tako budući da se nije borio već devet mjeseci, a do trenutka borbe vjerojatno će to razdoblje biti i preko godinu dana.

Predsjednik UFC-a Dana White svojedobno je izjavio da se "Borz" ne bori zbog određenih privatnih stvari te da ga to koči u povratku u kavez, što je Chimaev nedavno demantirao tvrdeći da je UFC taj koji ga je usporavao time što mu nisu dali da se bori, te je izjavio: ‘Da su mi dali borbu, već bi davno to riješio!‘

Švedski Čečen koji ima 12 pobjeda u isto toliko nastupa u profesionalnoj karijeri jasno je dao do znanja da se želi boriti, samo je pitanje tko bi bio nasuprot njega. Nedavno su kolale priče o tome da će se boriti s bivšim prvakom velter kategorije, Kamaruom Usmanom, no White je to odbacio i potvrdio da od te borbe neće biti ništa.

Chimaev je zbog toga primoran tražiti novog protivnika, a nedavno se oglasio i na Twitteru.

"Spreman sam se boriti u Parizu, a nakon toga i u Abu Dhabiju, dajte mi da razbijem nekoga!" te je označio i UFC u svojoj objavi.

Vidjet ćemo hoće li nakon ovoga dobiti borbu te tko će mu biti protivnik, no jedna se stvar čini poprilično sigurna u ovoj priči - "vuk je gladan."

Linker
27. travanj 2024 03:39