UFC

UFC ugovorio tri sjajna meča: Volkan Oezdemir borit će se u Parizu protiv neporaženog ruskog borca

Volkan Oezdemir
 

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Osim Volkana Oezdemira, nove protivnike dobili su Rob Font i Chris Curtis također

UFC je nam proteklih tjedana najavio nekoliko velikih evenata i glavne borbe večeri na tim eventima, ali sada im preostaje popuniti ‘‘fight card‘‘ za svaki od tih evenata. Bit će uzbudljivo vidjeti koje će sve mečeve ugovoriti, a sinoć ih je nekoliko potvrđeno.

Krenimo redom, točnije od UFC 292 eventa koji će se 19. kolovoza (osmi mjesec) održati u Bostonu. Aljamain Sterling i Sean O‘Malley predvode taj event, ali to nam je već neko vrijeme poznato. Henry Cejudo i Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera također bi se trebali obračunati unutar bantam kategorije na istom tom eventu, ali o tome smo vam također već pisali. Nismo vam do sada pisali o još jednom sjajnom obračunu bantamaša dogovorenom za taj datum.

Sinoć je potvrđeno kako će se na UFC 292 eventu međusobno obračunati Rob Font i Song Yadong. Bit će to borba osmog (Yadong) i sedmorangiranog izazivača (Font) unutar bantam kategorije, a radi se o borbi koja bi trebala biti više nego zanimljiva. Yadong u posljednjih pet nastupa ima četiri pobjede i jedan poraz, a izgubio je samo od Coryja Sandhagena. Posljednji meč odradio je krajem četvrtog mjeseca i sjajnom izvedbom porazio je Rickyja Simona. Do pobjede je došao nokautom u petoj rundi.

Rob Font također je oduševio u četvrtom mjesecu, ali prvom polovicom travnja. Iskusni američki borac tehničkim nokautom u prvoj rundi porazio je Adriana Yaneza oko kojeg se stvarao veliki ‘‘hype‘‘ uoči te borbe. Font u posljednjih sedam nastupa ima pet pobjeda, a gubio je samo od Josea Alda i ‘‘Chita‘‘ Vere. Sergio Pettis, Ricky Simon, Marlon Moraes i Cody Garbrandt imena su koja je porazio, uz već spomenutog Simona.

Idemo dalje, točnije na 2. rujna (deveti mjesec) i UFC-ov event koji će se održati u Parizu. Ciryl Gane i Sergei Spivak predvodit će taj event, a za očekivati je nastupe brojnih europskih boraca. Jedan od njih je poluteškaš Volkan Oezdemir, a Volkana čeka jako težak meč u Parizu. Protivnik će mu biti 34-godišnji Azamat Murzakanov, neporaženi ruski MMA borac (13-0). Murzakanov je 2021. preko DWCS-a izborio ugovor s UFC-om, a na DWCS-ovom eventu nokautirao je Matheusa Scheffela u prvoj rundi. Nakon toga je upisao tri pobjede u poluteškoj kategoriji. Nokautirao je Tafona Nchukwija i Devina Clarka, a u četvrtom mjesecu ove godine jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Dustina Jacobyja.

Murzakanov je trenutno 11. u poretku izazivača unutar poluteške kategorije, a osmorangirani Oezdemir ulaznica mu je za top 10. Volkan je izgubio tri od posljednja četiri nastupa, a porazio je samo Paula Craiga u sedmom mjesecu prošle godine. Treba istaknuti kako je gubio od vrhunskih boraca među kojima su Jiri Prochazka, Magomed Ankalaev i Nikita Krylov. Prije toga je porazio Aleksandra Rakića.

Treći zvučni meč sinoć potvrđen tiče se eventa koji će se održati 16. rujna (deveti mjesec). Zasad nije puno toga poznato oko tog eventa, ali čini se da ćemo tog datuma gledati sjajan obračun u srednjoj kategoriji. Anthony Hernandez će nakon četiri uzastopne pobjede pokušati uskočiti u top 15, a ulaz na rang ljestvicu pokušat će mu onemogućiti 15-rangirani Chris Curtis. Chris je ove godine odradio već dva nastupa, ali ne baš dobra. U četvrtom mjesecu izgubio je od Kelvina Gasteluma, a prije 12 dana borio se protiv Nassourdinea Imavova. Dagestansko-francuski borac dominirao je, ali sredinom druge runde došlo je do sudara glavama nakon čega Curtis nije mogao nastaviti borbu. Meč je završio ‘‘no contestom‘‘.

Anthony Hernandez oduševio je prije mjesec dana i fantastičnom izvedbom porazio je Edmena Shahbazyana. Borac nadimka ‘‘Fluffy‘‘ jedan je od rijetkih boraca srednje kategorije koji se prvenstveno oslanja na svoj ‘‘grappling‘‘, a sjajno je i kondicijski pripremljen. Srednja kategorija uglavnom je ispunjena borcima koji preferiraju obračun u stojci i Hernandez bi mogao biti zanimljivo osvježenje. Ipak, kvalitetu će prije svega morati dokazati protiv Curtisa.

Linker
23. travanj 2024 03:37