UFC

Khamzat Chimaev okrenuo ploču: ‘Volim Khabiba i ugledam se na njega‘

Khamzat Chimaev
 Screenshot (youtube, Ufc)
Čečenski borac prije samo nekoliko mjeseci uputio je prijeteće poruke ka Dagestancu

27-godišnji čečenski borac sa švedskom putovnicom Khamzat Chimaev vraća se u kavez 30. listopada ove godine borbom protiv Kineza Li Jinglianga. Sjajni Chimaev brzo je privukao pažnju i stvorio određeni ''hype'' oko sebe nakon tri pobjede unutar dva mjeseca od debija za UFC. Međutim, niz problema udaljio ga je iz kaveza te ga nismo gledali od rujna 2020. godine. Chimaev je pažnju privukao u petom mjesecu ove godine.

Čečenski vođa Ramzan Kadyrov tokom Instagram ''livea'' pričao je o Khabibu.

"Khabib je u potpunosti uništio sve u UFC-u, no još uvijek se postavlja pitanje može li tako uništavati borce u Akhmatu. Ja sam spreman pronaći protivnika njegove težine u našem klubu ili organizaciji i organizirati mu borbu. Platio bih mu koliko god treba, dobio bi više novaca nego za bilo koju UFC borbu. Khabib je odličan sportaš, ali on je UFC projekt. On je sto posto njihov projekt jer ima jako dobar odnosno s glavom UFC-a, Danom Whiteom. Imao je on tamo dobre borbe, ali morate biti svjesni kako je on UFC-ov projekt. Ako se netko ne bori, njega uklone s rankinga. Khabib se nije borio dvije godine, a ostao je gdje je bio, čak se borio s prvacima kad se vratio. Ako nije njihov projekt, zašto nikad nisam vidio našeg brata Khabiba kako nastupa pod ruskom zastavom ili zastavom Dagestana?"

U spomenuti prijenos potom se uključio i Khamzat Chimaev rekavši kako će rastrgati Khabiba ukoliko bude potrebno. Takva reakcija čečenskog borca iznenadila je mnoge, no Khamzat je sada objasnio o čemu se točno radilo i što ga je nagnalo na takav komentar.

''Neki tip mi je napisao da će me Khabib smrskati, a ja sam samo odgovarao tom tipu, no bio sam u krivu jer sam uopće odgovorao nekom seronji kojeg nitko ne zna. Odgovorio sam mu da ukoliko me Khabib želi smrviti, ja ću isto napraviti njemu. To sam rekao zato što sam pravi muškarac i odgovaram na takav način. Ako mi netko kaže da će me smrskati, što očekujete da mu odgovorim? U glavi mi se vrtila misao 'nitko mene neće smrskati, ja ću smrskati svakoga'. Ako ste pravi muškarac, morate tako razmišljati. Ponekad zaboravite da ste poznati i slavni, a ja sam postao poznat dan prije toga. I dalje mi se događa da se probudim i nisam svjestan toga.'', rekao je Chimaev koji je zadnjim dijelom priče htio aludirati na činjenicu kako ponekad nije svjestan da se svaka njegova izjava stavlja pod povećalo javnost.

Borac kojeg su po dolasku u UFC mnogi vidjeli kao nasljednika Khabiba Nurmagomedova te su povlačili niz paralela zbog sličnog stila borbe u nastavku razgovora za Frontkick.online navodi kako on zapravo voli Dagestanca te da je uvijek navijao za njega.

''On je tip na kojeg sam se ugledao u svojim počecima karijere, a ugledam se i dalje na njega jer je postao prvakom i najboljim borcem na svijetu. Ljudi misle da ga mrzim, no ja ga volim jer je musliman, a i ja sam musliman. On poput mene dolazi iz malog sela, iz iste države. Dagestan i Čečenija ista su stvar, male republike. Imam puno braće iz Dagestana.'', dodao je Khamzat.

Govori li Chimaev istinu ili se radi o potezu na koji je natjeran od strane Kadyrova i čečenske politike, teško je reći. Ipak, tenzije između Khabiba i Chimaeva nikada nisu postojale, tako da je uistinu moguće da je Chimaev u afektu zaprijetio Khabibu, očito nesvjestan pažnje koju će njegova izjava pridobiti.

Linker
22. travanj 2024 06:39