UFC

UFC upario velike potencijale teške kategorije, priredba u rujnu postaje sve bolja

Sergei Pavlovich
 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
UFC Fight Night 191 event sada ima 15 najavljenih borbi, no za očekivati je kako će netko otpasti

Prvu UFC-ovu priredbu u rujnu predvodit će Darren Till i Derek Brunson. Borci srednje kategorije borit će se u glavnoj borbi večer UFC Fight Night 191 priredbe koja će se održati 04. rujna u UFC-ovom Apexu. Spomenuta priredba od danas je bogatija za sjajan obračun u teškoj kategoriji. Engleski borac Tom Aspinall (10-2-0, 3-0 UFC) i Rus Sergei Pavlovich odmjerit će snage, a radi se o dvojici trenutno ponajvećih potencijala u UFC-ovoj teškoj kategoriji.

28-godišnji Aspinall za najjaču svjetsku MMA organizaciju debitirao je krajem srpnja prošle godine. Nokautom u prvoj rundi savladao je Jakea Colliera, a u listopadu je nokautirao i Alana Baudota, također u prvoj rundi. Treći i ujedno zadnji Aspinallov nastup dogodio se u veljači ove godine. Andrei Arlovski postao je jedan od onih boraca kojeg nadolazeći borci moraju proći kako bi dokazali da vrijede za nešto više. Aspinall je uspješno prošao tu prepreku, a legendarnog Arlovskog ugušio je (RNC-om) početkom druge runde. Tom pobjedom došao je do 13. mjesta na ljestvici teškaša.

Sergei Pavlovich s druge strane godinu dana je stariji od Aspinalla. Talentirani Rus debitirao je pod okriljem UFC-a u studenom 2018. godine. Međutim, UFC je Sergeija odmah bacio u vatru te je debitirao borbom protiv Alistaira Overeema koji ga je nokautirao u prvoj rundi. Pavlovich se uspješno vratio nakon tog poraza te je ekspresnim nokautima protiv Marcela Golma i Mauricea Greenea dokazao kako se radi o borcu koji zaslužuje svoje mjesto u UFC-u, a trenutno okupira 15. mjesto UFC-ove teške kategorije. 29-godišnjak nije nastupao od listopada 2019. godine. U kolovozu protekle godine trebao se boriti protiv Ciryla Ganea no borbu je otkazao zbog ozljede i proći će gotovo dvije godine prije između pobjede protiv Greenea i borbe protiv Aspinalla.

Priredba na kojoj će dva talentirana teškaša nastupiti sadrži niz zanimljivih borbi. Tako ćemo gledati i povratak Alexandera Gustafssona koji će se boriti protiv jako opasnog Škota Paula Craiga. Magomed Ankalaev pokušat će nastaviti svoj put ka vrhu poluteške kategorije dok će Volkan Oezdemir s druge strani dati sve od sebe da ga zaustavi u tim namjerama. Inače, radi se o priredbi koja se trebala održati u Londonu, no naknadno je prebačena u SAD.

Linker
24. travanj 2024 15:30