UFC

Khamzat Chimaev otkrio na čemu temelji svoju optimističnost pred sraz s Robertom Whittakerom na subotnjem UFC-u 308

Khamzat Chimaev

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Mnogi sumnjaju u Chimaeva nakon što je imao problema u zdravstvenom kartonu

Khamzat Chimaev ulazi u oktagon s nepokolebljivim samopouzdanjem, uvjeren da će Roberta Whittakera "povući" u svoj borilački vrtlog bez mnogo poteškoća. Ovaj neporaženi borac (13-0) susreo se s Whittakerom (27-7) na UFC-u 308 u Etihad Areni u Abu Dhabiju, i prema vlastitim riječima, nema sumnje kako će borbu preuzeti na svoju vještinu i snagu.

Na pitanje vjeruje li da može držati korak s Whittakerom na nogama, Chimaev je jasno dao do znanja da ne planira testirati tu strategiju. "Tko je zaustavio moja rušenja?" samouvjereno je upitao Chimaev tijekom medijskog dana UFC-a 308, u razgovoru s prisutnim novinarima. "Nitko. Ne mislim da će ovaj momak biti išta drugačiji. Kamaru Usman bio je veliki prvak, srušio je svakoga, ali ja sam srušio njega. Dominirao sam nad njim bez problema. Što će karate ili taekwondo borac moći učiniti, kad ni hrvač kao Usman nije mogao? On je bio profesionalni hrvač."

Chimaevova hrabrost nije samo prazna retorika. Nakon pobjede nad Usmanom prošlog listopada na UFC-u 294, Chimaev se suočio s vlastitim zdravstvenim izazovima i u posljednjim borbama protiv Gilberta Burnsa i Usmana pokazao znakove umora prema kraju borbi. No, to ga ne sprječava da bude iznimno motiviran za svoj prvi meč na pet rundi.

"Krenut ću kao i uvijek, od prve sekunde," rekao je Chimaev. "U sparingu sam gurao od prve do posljednje sekunde, i tako ću i u kavezu. Nisam govorio o svom zdravlju prije borbe s Usmanom, pa svi misle da sam bio potpuno zdrav, ali to nije bio slučaj. Bio sam bolestan tog jutra prije borbe, ali nisam tražio izgovore, nisam plakao."

Chimaev je poznat po svojoj agresivnoj i nezaustavljivoj energiji, a Whittaker, ma koliko vješt i iskusni bio, naići će na borca koji uistinu vjeruje da može svladati svakog protivnika. Kako se UFC 308 približava, jedno je sigurno – borilački svijet nestrpljivo iščekuje odgovor na pitanje hoće li Khamzatov vrtlog još jednom povući protivnika na pod, ili će Whittaker uspjeti prkositi njegovoj nezaustavljivoj energiji.

Linker
23. listopad 2024 16:47