UFC

Kelvin Gastelum vraća se u kavez početkom sljedeće godine: ‘Ruski snajper‘ bit će njegov protivnik

Kelvin Gastelum

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
30-godišnji Gastelum neće upisati niti jedan nastup u ovoj kalendarskoj godini

2022. godina bliži se kraju i UFC može polako započeti s formiranjem programa za evente koji nas čekaju sljedeće godine. Čini se kako su na taj posao i prionuli, a poznato je tko će predvoditi prvi UFC-ov event u 2023. godini.

Nassourdine Imavov (12-3-0, 4-1 UFC) i Kelvin Gastelum (17-8, 11-8 UFC) odabrani su za tu ulogu, a radi se o UFC Fight Night priredbi koja će biti upriličena 14. siječnja (1. mjesec).

Trebali su se Gastelum i Imavov boriti još na UFC 273 eventu u četvrtom mjesecu ove godine, ali Nassourdine Imavov imao je problema s ishođenjem vize za nastup na teritoriju SAD-a i meč je otkazan. Gastelum se trebao boriti protiv Dricusa Du Plessisa zbog svega toga, ali Kelvin je tjedan dana uči eventa otkazao nastup zbog ozljede.

Gastelum je spreman za povratak i bit će to njegov prvi nastup nakon osmog mjeseca 2021. godine i poraza od Jareda Cannoniera. Kelvin će dakle ostati bez nastupa u 2022. godini, ali možda je i trebao dulju pauzu. Pet poraza u posljednjih šest nastupa je upisao, a trenutno je u nizu od dva uzastopna poraza. Istina da je gubio od boraca kao što su Israel Adesanya, Robert Whittaker i Jared Cannonier, ali Darrena Tilla i Jacka Hermanssona morao je pobijediti ako ima ambicije za sami vrh srednje kategorije. Gastelum je jedinu pobjedu u tom periodu upisao protiv Iana Heinischa.

Heinischa je nekoć pobijedio i Imavov, točnije u sedmom mjesecu prošle godine. Francuski borac dagestanskih korijena nakon toga upisao je i pobjede protiv Edmena Shahbazyana i Joaquina Buckleyja i trenutno uživa niz od tri uzastopne pobjede. Borca nadimka ‘‘Ruski snajper‘‘ (‘Russian Sniper‘) posljednji put smo gledali početkom ovog mjeseca na UFC-ovom eventu u Parizu, a jednoglasnom odlukom pobijedio je Joaquina Buckleyja.

Imavov je u poretku izazivača UFC-ove srednje kategorije na 12. mjestu, a Kelvin Gastelum samo je jedno mjesto bolje plasiran. Dakle Imavov u slučaju pobjede neće napraviti velik skok, dok Gastelum brani poziciju.

Linker
24. travanj 2024 00:17