UFC

Khamzat Chimaev se ponovno žali: ‘Covington i Costa bježe od mene, lažu da žele borbu sa mnom‘

Khamzat Chimaev 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Tvrdi da ga svi prozivaju, no čim UFC počne organizirati tu borbu, protivnici se jednostavno povuku i on ostane praznih ruku

Već je prošlo dosta vremena otkad smo Khamzata Chimaeva gledali u kavezu, a kako je krenulo, to bi se uskoro trebalo promijeniti. Jučer je ‘‘Borz‘‘ krenuo s prozivkama prema Robertu Whittakeru, a danas je na redu još jedan top borac, ali ovoga puta iz velter kategorije.

U trenutno posljednjem nastupu Chimaev je svladao Kevina Hollanda, a poznat vam je njegov incident na službenom vaganju prije njega. Trebao se tada boriti protiv Natea Diaza, no borba je propala jer se pojavio 3,5 kg pretežak. Na momente je djelovalo kako se odlučio za srednju kategoriju jer izgleda dosta veliko, a prozivkom Whittakera je djelovalo kao potvrđena stvar. No Chimaev se konstantno igra sa živcima fanova te je sad opet prozvao Covingtona:

‘‘Nemam pojma što se događa s Covingtonom. Kad sam se sastao s UFC-om, spomenuli su mi njega. Čekamo već pola godine, a meni izgleda kao da on ne želi tu borbu. Svi oni mene prozivaju, a kad UFC pokuša dogovoriti borbu, tada počnu bježati. Mislim da će to biti pobjednik trilogije između Usmana i Edwardsa, neka mi daju koga god‘‘, rekao je Chimaev za Red Corner MMA.

‘‘Mislim da ću se boriti s Robertom Whittakerom. On nema protivnika, Paulo Costa je pobjegao nakon što je toliko govorio o meni i Robertu. Želim tu borbu iako mi se sviđa kao osoba, dobar je tip. Ne prelazi granice i ne priča gluposti, bila bi zabavna naša press konferencija‘‘, dodao je.

Evidentno je da jedna strana laže; ili Chimaev ne prihvaća te borbe ili svi protivnici bježe od njega. Što je istina neka svatko prosudi za sebe, no nadamo se kako će uskoro ući u kavez.

Linker
24. travanj 2024 12:37