UFC

Dana White tvrdi da bi se Conor McGregor uistinu mogao boriti za pojas u svom povratničkom meču

Dana White i Conor McGregor

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Predsjednik UFC-a otkrio je nešto što zapravo nikog ne iznenađuje

Mjesecima Conor McGregor najavljuje kako će njegov povratnički meč biti onaj za titulu prvaka UFC-ove lake kategorije. Justin Gaethje što bi se reklo, ''bio je na aparatima'' svaki put kad bi pomislio da će Irac uskočiti u taj meč prije njega. To se na koncu nije dogodilo, jer Justin će se boriti protiv Oliveire 07. svibnja (peti mjesec) ove godine.

Međutim, Conor najavljuje kako će njegov red doći nakon Gaethjea, a tu ćemo opet imati mnoštvo nezadovoljnih. Naime, McGregor je u nizu od dva poraza, a u posljednjih pet nastupa, slavio je samo jednom. S druge strane imamo Islama Makhacheva, trećerangiranog u poretku izazivača te borca koji ima deset uzastopnih pobjeda iza sebe. Beneil Dariush četvrti je u poretku izazivača, a iza sebe ima sedam pobjeda zaredom. Je li onda moguće da McGregor preskoči borce s takvim serijama pobjeda?

Čini se da jeste. UFC-ov predsjednik Dana White oglasio se vezano za Conorov povratak prilikom intervjua za The Underground. White je otkrio kako postoje dobre šanse da se McGregor uistinu bori za pojas, onda kad se oporavi od ozljede noge koju je zadobio sredinom prošle godine, u meču protiv Poiriera.

''Ovisi o tome tko će biti prvak u tom trenutku (u trenutku Conorova povratka). Nešto se pita i prvaka. Tko će biti tada prvak i što on želi učiniti? Ako gledamo Charlesa Oliveiru, ukoliko on i dalje bude prvak, možda se on želi boriti protiv Conora. Tko zna? Ja ne znam, vidjet ćemo što će se dogoditi.''

Nedavno je i Conorov menadžer Tim Simpson prilikom gostovanja u MMA Houru izjavio kako je ovo prvenstveno biznis, a da je Conor taj koji donosi najveću zaradu. Na kraju dana, čini se kako UFC ne bježi od činjenice da im je zarada na prvom mjestu, a tek onda smisao rang ljestvica i samog sportskog duha.

Linker
10. srpanj 2024 18:58