UFC

Kladionice objavile prve koeficijente za meč Ganea i Jonesa: Saznajte tko je trenutno favorit

Ciryl Gane vs. Jon Jones

 Screenshot (youtube, Ufc)
Kroz mjesec i pol dana gledat ćemo obračun za prvaka UFC-ove teške kategorije

Fanovi Jona Jonesa uskoro će doći na svoje. Po mnogima najveći borac u povijesti borit će se 4. ožujka (treći mjesec) na UFC 285 eventu u Las Vegasu. Protivnik će mu biti Ciryl Gane, a ulog je UFC-ova titula prvaka u teškoj kategoriji.

Francuski teškaš maestralan je borac s omjerom pobjeda i poraza 11-1. Pod okriljem UFC-a debitirao je u osmom mjesecu 2019. godine, a jako brzo upisao je šest pobjeda kojima je dogurao do borbe za titulu privremenog prvaka.

Taj pojas je i osvojio nokautiravši Derricka Lewisa u osmom mjesecu 2021. godine, ali u osmom nastupu za UFC, Gane je upisao prvi poraz. Francis Ngannou kao prvak teške kategorije bio je posljednja Ganeova prepreka ka statusu neprikosnovenog prvaka, a Gane je na toj prepreci zapeo.

Jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Ngannou u prvom mjesecu 2022. godine i time je zadržao titulu prvaka. Gane se pobjedama vratio u devetom mjesecu 2022. godine, nokautiravši Taija Tuivasu u trećoj rundi. U meču protiv Jonesa, Gane će imati priliku osvojiti UFC-ovu titulu prvaka, jer Francis Ngannou napušta UFC i više nije prvak UFC-ove teške kategorije.

Težak ispit čeka Ganea koji je i protiv Ngannoua pokazao određene rupe u hrvanju i vještinama u parteru. Jon Jones zapravo je puno potkovaniji hrvač od Ngannoua, a i njegove vještine u parteru na jako su visokoj razini. Gane će preferirati da borba ostane u stojci, jer u tom segmentu jedan je od najboljih boraca na cijelom rosteru.

Prema mišljenju profesionalnih ‘‘bookmakera‘‘, odnosno prema kladionicama, favorit u ovoj borbi je Ciryl Gane. Na web stranici bestfightodds.com dostupni su koeficijenti u nekim velikim svjetskim kladionicama. 1,65-2,25 u korist Ganea koeficijent je u kladionici BetMGM, dok 5D kladionica trenutno ima koeficijent 1,57 na pobjedu Ganea, a 2,45 na pobjedu Jonesa. Prema BetWayju, izgledi su ipak znatno izjednačeniji. 1,80 koeficijent je na slavlje Ganea, dok je 2,00 koeficijent na Jonesovu pobjedu.

Jonesu ne ide u prilog činjenica da će proći više od tri godine od njegovog posljednjeg nastupa i tijesne pobjede protiv Dominicka Reyesa. Ovo će mu biti i teškaški debi, a puno je nepoznanica oko toga kako će Jones izgledati u teškoj kategoriji.

Koeficijenti će se svakako mijenjati do početka borbe i varirat će ovisno o uplatama na određenog borca. Ipak, Gane je u startu favorit, a hoće li tu ulogu opravdati, saznat ćemo u noći s 4.3. na 5.3.

Linker
20. travanj 2024 16:23