UFC

Paul Felder: ‘Jonesu će u teškoj kategoriji biti lakše nego u poluteškoj, tu nisu toliko brzi‘

Jon Jones

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
U teoriji ovo ima smisla, no teško je takvo nešto tvrditi jer Jonesa nikad nismo vidjeli s toliko kilograma te se nije borio tri godine

Za razumjeti je fanove koji nisu vjerovali u Jonesov prelazak u tešku kategoriju jer je van kaveza uistinu predugo, no ovog vikenda su stigle odlične vijesti. Jones ima datum i protivnika za debi u teškoj kategoriji, a to će biti Ciryl Gane na UFC 285 priredbi 4.3.

Još prije ravno deset godina Jones je počeo govoriti kako će uskoro debitirati u teškoj kategoriji (2013.), no bio je neprikosnoveni vladar poluteške kategorije tako da u tom trenutku ipak nije povukao taj potez. No sada, deset godina kasnije u teškoj kategoriji ćemo gledati jednog od najboljih boraca svih vremena, a Paul Felder smatra kako će u teškoj biti još i bolji:

‘‘Mislim da sve dok koristi ono što Jona Jonesa čini superzvijezdom – njegov borilački IQ i shvaćanje kako prići likovima s kojima se bori, sve dok je u stanju to činiti mislim da će mu u teškoj biti još i lakše. Jer u poluteškoj kategoriji su borci nešto brži, ali nisu toliko veliki‘‘, rekao je Felder u ‘‘The Fighter vs. The Writer‘‘.

‘‘Ako te ogromne tipove uspije natjerati da promaše i ako ih bude tjerao na pogreške koristeći svoj rad nogu, koristeći rušenja, mislim da je on odličan svugdje. Ima odličan boks, laktove sa distance, mislim da će te stvari odraditi posao‘‘, dodao je Felder.

Iako je prava šteta što nikad nećemo gledati meč između Jonesa i Ngannoua, Ciryl Gane je također odličan test za Jonesa u kategoriji iznad. Hoće li ga položiti i uzeti pojas, saznat ćemo za otprilike mjesec i pol dana.

Linker
23. travanj 2024 01:24