UFC

(VIDEO) Pogledajte zajednički trening Jonesa i Cejuda: Prokomentirali su i najveće borce u povijesti

Henry Cejudo i Jon Jones

 Screenshot (youtube, Henry Cejudo)
Dvojica velikana ovog sporta uživaju u međusobnoj suradnji na treninzima u Cejudovoj dvorani

Suradnja Henryja Cejuda i Jona Jonesa nešto je čemu svjedočimo već neko vrijeme. Kad god je Jon Jones u blizini Phoenixa i Fight Ready dvorane, neće propustiti priliku za posjetiti Cejuda i odraditi pokoji trening s njim.

‘‘Prije godinu dana počeo sam trenirati s Henryjem. Bio sam u gradu (u Phoenixu), moja djeca imala su turnir u odbojci, a ja sam pomislio da bih mogao ‘ubiti dvije muhe jednim udarcem‘. Mogao sam istovremeno posjetiti dobrog prijatelja, a istovremeno i pogledati svoju djecu na turniru. Drago mi je što sam došao ovdje. Henry je tako inteligentan, sjajan je lider i taktičar.‘‘, rekao je Jones prije nekoliko dana u videu podijeljenom na YouTube kanalu Henryja Cejuda.

Ne skriva Jones svoje oduševljenje Cejudovim trenerskim znanjem i rado bi iskoristio njegove trenerske vještine u pripremama za svoj sljedeći nastup. Henry Cejudo također je voljan surađivati s Jonesom u pripremama za 4.3. i Jonesov meč protiv Ciryla Ganea.

‘‘Triple C‘‘ ove godine također se planira vratiti u kavez kao borac, ali istovremeno uživa u trenerskoj ulozi. Prilika za trenirati jednog od najvećih boraca u povijesti jednostavno se ne propušta, a čini se da je i veza ‘‘trener-borac‘‘ na relaciji Jones-Cejudo jako dobra.

Henry je na svom YouTube kanalu podijelio video sa zajedničkog treninga, a on i Jones jako dobro se slažu.

‘‘Što god trebaš, ovdje smo za tebe. Ako želiš provoditi više vremena i s njim, omogućit ćemo ti to.‘‘, rekao je Cejudo, pritom nudeći Jonesu što više treninga s Evertonom Santos Lopesom.

Riječ je o 34-godišnjem brazilskom boksaču koji je dvaput nastupao na Olimpijskim igrama, a 2011. godine okitio se svjetskim zlatom na SP-u u Azerbajdžanu. Cejudo je pojasnio da jako puno uči od njega i preporučio ga je Jonesu također.

Jedan dio Cejudovog videa obuhvaća razgovor u kojem on i Jones komentiraju najveće borce u povijesti. Henry Cejudo smatra da su Jon Jones i Demetrious Johnson najveći borci u povijesti, a na borilački ‘‘Mt. Rushmore‘‘ još bi uvrstio Georgesa St-Pierrea i Andersona Silvu. Cejudo je dodao kako Silvu ipak smatra za nijansu lošijim jer nije posjedovao hrvačke vještine na visokoj razini. Sebe je svrstao na peto mjesto među najvećima u povijesti. Jon Jones nije skrivao svoje divljenje prema Andersonu Silvi, a odao je počast i Cejudu za sva njegova ostvarenja.

Ponešto kadrova s treninga Jonesa i Cejuda možete pogledati u videu ispod ovog teksta, a ne propustite i njihove vrlo zanimljive razgovore unutar istog videa.

Linker
25. travanj 2024 22:51