UFC

Klose se vraća u octagon godinu dana nakon što je stradao u odgurivanju od strane Jeremyja Stephensa

Jeremy Stephens, Drakkar Klose

 Screenshot (Youtube, Espn Mma)
Ozljeda vrata ipak je bila ozbiljnija od onoga što se u početku mislilo

Prošlo je već godinu dana od incidenta u kojemu je Jeremy Stephens na sučeljavanju snažno odgurnuo Drakkara Klosea. Oni su se trebali boriti na UFC on ESPN 22 eventu, ali borba je otkazana jer se ustanovilo da je Klose ipak ozbiljnije ozlijeđen zbog trzaja na vrat i rame koji se dogodio prilikom spomenutom odgurivanja.

Iako zvuči pomalo bizarno da profesionalni borac koji zarađuje za život tako da konstantno prima udarce u glavu može biti toliko ozbiljno ozlijeđen prilikom odgurivanja, to je točno ono što se ovdje dogodilo. Klose je odmah nakon incidenta osjetio čudno stezanje u vratu i utrnutost u ruci, a kada se ujutro probudio nije mogao otvoriti oči i imao je strašnu glavobolju. Kada je napokon otišao kod liječnika ustanovilo se da ima herniju diskova C6 i C7 i mislilo se da će morati biti podvrgnut operaciji, ali ipak je sve pokušao riješiti fizikalnom terapijom. Srećom bio je isplaćen na kraju kao da se borio unatoč dozi skepticizma oko cijelog incidenta od strane Dana Whitea, a bolovi u vratu su mu i dan danas prisutni.

Nesretan borac i dalje je frustriran cijelom tom situacijom, te uskoro namjerava i progovoriti o tome.

"Puno toga ću reći nakon što završim s borbama. Oni me sada plaćaju tako da ću za sada šutjeti. Iako su mi tada isplatili novac kao da sam se borio nikada mi ništa nisu rekli vezano uz to. Za mene je to nevjerojatno. Sjećam se te večeri dok sam se vozio doma počeo sam plakati, sve to što se dogodilo me potreslo. Za njih je sve to samo biznis i nije ih briga. Svi mi smo za njih samo brojke na papiru. Ali kada se ostavim borbi onda ću im reći sve u lice."

Klose se u subotu 16.travnja (4. mjesec) u dvoboju lake kategorije na sklopu UFC-ove priredbe u Las Vegasu vraća u oktogon prvi put nakon 25 mjeseci gdje ga dočekuje Brandon Jenkins.

Linker
13. travanj 2024 18:03