UFC

Kompletiran je ‘fight card‘ UFC 300 eventa: Rakić i Prochazka završili na ‘prelimsima‘, Bo Nickal dio je ‘main carda‘

Aleksandar Rakić (lijevo) i Bo Nickal (desno)

 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
UFC je naišao na velike kritike fanova zbog ove odluke

Nešto više od mjesec dana udaljeni smo od velikog UFC 300 eventa. 13. travnja (četvrti mjesec) na rasporedu je spektakularna priredba prepuna vrhunskih mečeva. Mjesecima su UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ slagali ‘‘fight card‘‘ za tu priredbu. Najviše muke bilo je oko glavne borbe večeri, a Jamahal Hill i Alex Pereira dobili mjesto u ‘‘main eventu‘‘.

Dana White jučer je otkrio kako je kompletiran popis borbi za tu priredbu. Ukupno 13 mečeva održat će se na UFC 300 eventu, a jučer je ujedno obznanjen i taj posljednji 13. meč. Radi se o borbi između Renata Moicana i Jalina Turnera, dvojice rangiranih boraca UFC-ove lake kategorije.

Moicano je trenutno 13. izazivač u kategoriji do 70 kilograma, dok Jalin Turner zauzima deveto mjesto. Dakle, Turner brani poziciju u poretku dok Moicano prvi puta u karijeri želi ući u top 10 unutar UFC-ove lake kategorije.

Turner će drugi meč zaredom braniti svoju poziciju u poretku. Posljednji meč odradio je krajem prošle godine, a tada 13-rangirani Bobby Green bio je njegov protivnik. Turner je trebao nešto manje od tri minute kako bi došao do pobjede u toj borbi.

Renata Moicana gledali smo početkom drugog mjeseca. Brazilac se borio protiv Drewa Dobera, odradio je taktički jako dobar meč i došao je do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca. Nešto više od dva mjeseca kasnije, Moicano će ponovno u kavez i ovaj put na nešto opasnijeg protivnika.

Uglavnom, UFC više neće najavljivati mečeve za UFC 300 event jer se zaustavljaju na brojci od 13 mečeva. Ono što je također poznato od sinoć jest raspored ‘‘main carda‘‘, a UFC je naišao na mnoštvo kritika zbog jednog poteza.

Bo Nickal i Cody Brundage bit će dio ‘‘main carda‘‘, što je fanovima neobjašnjivo i totalno nelogično ako pogledamo tko je sve završio na ‘‘prelimsima‘‘.

Aleksandar Rakić i Jiri Prochazka bit će dio preliminarnog dijela priredbe. Deiveson Figueiredo i Cody Garbrandt bivši su prvaci muha kategorije, ali njihov meč također će se naći na uvodnom dijelu programa. Aljamain Sterling prošle godine je ostao bez pojasa u bantam kategoriji, ali status bivšeg prvaka nije mu osigurao mjesto na glavnom dijelu priredbe. Meč između njega i Kattara također je završio na ‘‘prelimsima‘‘.

Holly Holm (vs. Kayla Harrison) i Jessica Andrade (vs. Marina Rodriguez) također su nekadašnje prvakinje, ali na ‘‘main cardu‘‘ nije bilo mjesta za njih.

No, mjesto se pronašlo za Nickala i Brundagea. Bo Nickal iza sebe ima pet MMA nastupa, a dva je odradio unutar UFC-ovog kaveza. Cody Brundage nešto je iskusniji s 15 profesionalnih nastupa, a osam ih je upisao pod okriljem UFC-a. Nickal i Brundage posjeduju vjerojatno najlošije rezimee na cijelom ‘‘cardu‘‘, ali UFC ima velika očekivanja od Nickala i spremni su maksimalno ulagati u promociju nekoć ponajboljeg američkog hrvača.

Taj potez trenutno nailazi na osude i ismijavanje javnosti, ali postane li Nickal novom megazvijezdom, mnogi će zaboraviti da nije trebao biti dio ‘‘main carda‘‘ na UFC 300 eventu.

Linker
18. travanj 2024 17:24