UFC

Kompletirana UFC priredba 13. lipnja, Vettori i Roberson svijetla točka programa

Roberson vs. Vettori
 screenshot/YouTube
UFC Fight Night 172 priredba, koja se na rasporedu nalazi idućeg vikenda, odnosno 13. lipnja, dočekala je svoj kompletni program koji sadrži ukupno deset borbi.

Nakon što su Jessica Eye i Cynthia Calvillo postavljene u glavnu borbu priredbe čiji kompletan program ovim putem najavljujemo, fanovi su vrlo brzo istu proglasili najgorim "main eventom" u UFC povijesti, a šale na račun promocije preplavile su borilačke forume i Reddit. Nakon što je objavljen kompletan program, to se sigurno neće promijeniti i nema sumnje kako će se s najlošije glavne borbe prijeći i na najlošiju priredbu u povijesti UFC-a.

No, to ne mora ništa značiti, budući da svatko tko se nalazi u UFC-u ima kvalitetu te potencijal za odraditi dobru borbu. Puno je tu talenta i pravi fanovi će svakako popratiti ono što se nudi. A nudi se deset borbi, po pet na glavnom i pet na uvodnom programu.

Osim već spomenutih Eye i Calvillo, u prvi plan dolazi borba srednje kategorije između Karla Robersona i Marvina Vettorija. Ta borba trebala je biti održana prošlog mjeseca u Jacksonvilleu, no Roberson je otkazao na dan održavanja, što je dovelo do bijesnog ispada Vettorija tijekom njihovog susreta u hodniku hotela. Razlog otkazivanja bili su zdravstveni problemi nastali tijekom skidanja kilograma, za koje se svi nadaju kako se ovog puta neće ponoviti.

Kvaliteti programa svakako će pridonijeti posljednje dodana borba u kojoj se sastaju Merab Dvalishvili i Ray Borg. Gruzijac je posljednji put nastupio u veljači, kad je savladao Casseya Kenneya, što mu je bila treća pobjeda u nizu. Borg je već nastupio tijekom pandemije, no prošlog mjeseca nije uspio savladati Rickyja Simona, koji je slavio podijeljenom odlukom sudaca. Program donosi i borbu između Andrea Filija i Charlesa Jourdaina, kojoj ne bi trebalo nedostajati atraktivnosti, a glavni program otvorit će borba muha kategorije između Jordana Espinose i Marka De La Rose. Nekoliko zanimljivih imena nalazi se i na uvodnom programu.

Popis borbi gledajući po imenima nije atraktivan, no često su upravo takvi "cardovi" na kraju oduševljavali akcijom koja bi se u Octagonu dogodila. Bilo bi nepošteno u startu odbaciti mogućnost da će se tako nešto dogoditi i ovog puta.

UFC Fight Night 172 - Raspored borbi

Jessica Eye vs. Cynthia Calvillo
Karl Roberson vs. Marvin Vettori
Merab Dvalishvili vs. Ray Borg
Andre Fili vs. Charles Jourdain
Jordan Espinosa vs. Mark De La Rosa

Jordan Griffin vs. Darrick Minner
Ryan Benoit vs. Tyson Nam
Julia Avila vs. Gina Mazany
Charles Rosa vs. Kevin Aguilar
Mariya Agapova vs. Melissa Gatto

Linker
19. travanj 2024 10:23