UFC

Konačno epilog kontroverznog doping slučaja Seana O'Malleya

Sean O'Malley
 screenshot/Youtube
Konačno smo dobili i "pravni" epilog vrlo misterioznog doping slučaja mlade UFC-ove zvijezde Seana O'Malleya. USADA mu je  radi pada na doping testu izdala šest mjeseci suspenzije koja bi trebala završiti 6. veljače. No, zapravo se radilo o kontaminaciji suplemenata i od tuda tako kratka kazna.

Podsjetimo kako je O'Malley, uvjeren u vlastitu nevinost, sam objavio javnosti da je pao na doping testu. U njegovom tijelu je pronađen zabranjeni "ostarine" i to u dva navrata 6. i 12. kolovoza prošle godine tijekom testiranja izvan natjecanja.

Neporaženi borac bantam kategorije je ljudima iz USADA-e dao popis suplemenata koje koristi te se analizom pokazalo da je O'Malley zaista u sebe unio kontaminirani prehrambeni dodatak. Tijekom narednih testiranja UFC-ovac je ponovno padao na doping testu, no iz USADA-e su procijenili da se radi o istom slučaju, odnosno da mu se u tijelu nalaze ostaci prvotne kontaminacije.

S obzirom na sve okolnosti i činjenicu da je O'Malley surađivao s USADA-om i popravio svoje prehrambene navike, agencija mu je izdala minimalnih 6 mjeseci suspenzije. Ona je započela retroaktivno još 6. kolovoza kada je prvi put testiran.

Popularni borac je već zakazao idući nastup. Na UFC-u 248 7. travnja se bori protiv Josea Alberta Quinonesa. Bit će to njegov pokušaj da za sada savršenih 10-0 još dodatno poboljša.

Linker
24. travanj 2024 22:46