UFC

‘Korejski Zombi‘ o napadu na titulu: ‘Prvi put nisam bio spreman, Alda nitko nije mogao pobijediti‘

Chan Sung Jung

 Seokyong Lee/Penta Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Chan Sung Jung kroz nešto više od mjesec dana, nastupit će u najvažnijoj borbi svoje karijere

Igrom slučaja i spletom okolnosti, Chan Sung Jung dobio je drugu priliku u svojoj karijeri za napasti pojas prvaka UFC-ove perolake kategorije.

Gotovo devet godina prošlo je od UFC 163 priredbe na kojoj se ''Korejski Zombi'' borio protiv Josea Alda za titulu prvaka. Brazilac je slavio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi, a mnogi se sjećaju kako je ''Zombi'' tada imao velikih problema s dislokacijom ramena, koju je zadobio tijekom meča.

Jung je trenutno četvrti u poretku izazivača i vjerovalo se kako mu treba barem još jedna pobjeda prije nego dobije priliku za napasti pojas. Međutim, Max Holloway zbog ozljede je otkazao meč protiv Alexandera Volkanovskog, a upravo ''Zombi'' izabran je kao zamjena. 34-godišnji ''Zombi'' sada je puno iskusniji nego u meču protiv Alda, a to je i sam priznao prilikom gostovanja u MMA Houru.

''Kad se borio s Aldom, nije zapravo bio spreman za taj meč. Prije devet godina, nitko nije mogao pobijediti Josea Alda. Nitko nije niti razmišljao o ideji da ga pobijedi. On (Chan Sung Jung) je tako sretan jer je imao sreće da se bori protiv njega, zato što sada ima iskustvo potrebno da osvoji titulu.'', rekao je Eddie Cha, trener ''Korejskog Zombija'' koji je u MMA Houru zapravo prevodio Jungove izjave.

Jung je konstantno pri vrhu perolake kategorije, no u periodu od sredine 2013. godine pa sve do početka 2017. godine, nismo ga gledali unutar kaveza jer je služio vojni rok u svojoj državi. Tri pobjede u posljednja četiri nastupa, upisao je ''Zombi'', no kruna karijere bila bi upravo titula prvaka pod okriljem UFC-a.

''Uvijek je vjerovao da će jednog dana dobiti novu priliku za napasti pojas. Njegov san bio je dobiti još jedan 'title shot' i postati prvakom. Ostao je uporan te iako nije bio siguran da će ikada dobiti novu priliku, naporno je radio. Ustrajnost i težak rad doveli su ga ovdje, do 09. travnja i 'title shota' koji ga čeka.'', dodao je Cha.

Fight Ready Gym dvorana je u kojoj se Jung priprema za ovaj meč. Radi se o dvorani u Arizoni, a Henry Cejudo jedno je od zaštitnih lica Fight Readyja. Iako je Cejudo htio uskočiti u meč protiv Volkanovskog, ne predstavlja mu problem pomoći ''Zombiju'' u pripremi za ovaj meč. ''Triple C'' ne pokazuje ljubomoru ka činjenici da je Jung dobio tu priliku, a Korejac je vrlo zahvalan na tome.

''Henry ga je uistinu iznenadio. 'Zombi' je dobio 'title shot', a Cejudo mu jako puno pomaže. Bio je na svakom treningu, svakom timskom sastanku koji smo imali za 'Zombija'. On odrađuje sparinge s njim i stoga je 'Zombi' super zahvalan. Nije shvaćao da je Henry tako inteligentan, da posjeduje takav borilački IQ i sve ostalo. Dok ga gledate na TV-u, on djeluje 'cringey', ali kad se kamere ugase, on je ogroman dio ovog trening kampa.'', prenio je Cha izjave Chan Sung Junga kojeg 09. travnja (četvrti mjesec) čeka vjerojatno najvažniji meč u karijeri.

Linker
20. travanj 2024 10:17