UFC

Krylov je pobijedio Oezdemira u vrlo uzbudljivom meču: Jako dobar nastup pružio je Nikita

Nikita Krylov

 Taka Wu/Alamy/Alamy/Profimedia
Dvoboj dvojice top 10 poluteškaša ponudio je pregršt uzbuđenja

Nakon prva četiri preliminarna meča koja su nas zagrijala za nastavak UFC 280 eventa, uslijedio je obračun poluteškaša u kojem smo očekivali pravi vatromet. Volkan Oezdemir i Nikita Krylov upisali su pobjede u sedmom mjesecu na londonskom eventu. Oezdemir je dobio Paula Craiga, a Krylov je nokautirao Alexandera Gustafssona. Danas su međusobno upareni.

Od prve sekunde Oezdemir i Krylov upustili su se u otvorenu razmjenu. Krylov je osjetno lošije prolazio u toj razmjeni i ubrzo je krenuo tražiti rušenje. Volkana je uvijek teško srušiti pa je tako i ovaj put uspješno obranio takav pokušaj. Nakon što su se borci razdvojili, nastavio je Oezdemir s pritiskom. Prilikom jednog ‘‘scramblea‘‘ Oezdemir je napravio pogrešku i Krylov ga je srušio, ali Oezdemir se brzo vratio na noge. Prve dvije minute ponudile su pregršt uzbudljivosti. Nakon otprilike tri minute borbe, Krylov je ozbiljnije uzdrmao Oezdemira, a ubrzo ga je srušio i uzeo mu leđa. Zaključao je Krylov i ‘‘rear naked choke‘‘, ali nije ruka prošla ispod Volkanove vilice i nije ga uspio prisiliti na predaju. Nedugo nakon izvlačenja, Oezdemir se pridigao i runda je završila obračunom u stojci. Jako zabavna prva runda.

Pravo je čudo što nismo vidjeli finiš u prvoj rundi, a drugu rundu Krylov je otvorio pritiskom i nekoliko puta dobro je pogodio Oezdemira. Brzo je Krylov došao do novog rušenja i završio je kao gornji u zatvorenom gardu Oezdemira. Mučio se ipak Krylov sa zadržavanjem Oezdemira na tlu i Volkan se vrlo brzo vraćao na noge kad god bi ga Krylov srušio. Puno je Nikita energije potrošio u takvim sekvencama, ali nastavio je u dobrom ritmu. Nakon lijepe boksačke kombinacije, Krylov je došao do novog rušenja, a Volkana je u parter odveo ‘‘double leg‘‘ rušenjem. Ponovno se Krylov našao u Volkanovom zatvorenom gardu.

Krylov je drugu rundu čisto dobio, a treću je također otvorio eksplozivno, na jako sličan način kao i drugu. Ispogađao bi Krylov protivnika s nekoliko udaraca, a nedugo poslije bi ga srušio i zauzeo gornju poziciju u parteru. Taktički je Krylov jako dobro odrađivao ovaj meč i Oezdemir je nakon dvije i pol runde krupnim koracima grabio ka porazu, iako je imao dobru prvu rundu. Dobra stvar za Volkana jeste to što ih je sudac sredinom runde vratio u stojku, ali Krylov je djelovao puno svježije i agilnije u tom trenutku. Jako lijepo je bilo gledati Krylova kako naniza nekoliko udaraca, a kad se Volkan zatvori u gard ili počne povlačiti, Krylov ga ekspresno ruši ‘‘double leg‘‘ rušenjem. Otkrio je Nikita put do pobjede i konstantno je išao tim putem. Sve do kraja borbe Krylov je kontrolirao Volkana iz gornje pozicije, zadao mu je nekoliko dobrih udaraca i čisto je došao do nove pobjede, jednoglasnom odlukom sudaca.

30-godišnjem ukrajinsko-ruskom borcu ovo je druga pobjeda na bodove, a iza sebe ima čak 38 profesionalnih nastupa (29-9-0). Oezdemir je upisao treći poraz u posljednja četiri nastupa i 33-godišnji Švicarac nije ni sjena onog borca koji je nekoć spektakularnim nokautima dogurao do napada na titulu.

Linker
19. travanj 2024 01:32