UFC

Krylov nakon pobjede nad Volkanom prozvao top 5 izazivača: ‘Ako je uplašen, mogu se boriti s bilo kime‘

Nikita Krylov

 Screenshot (youtube, Ufc)
30-godišnji Krylov došao je do važne pobjede proteklog vikenda u Abu Dhabiju

Jedan od boljih nastupa na UFC 280 eventu pružio je Nikita Krylov. Ukrajinsko-ruski poluteškaš upisao je drugu pobjedu zaredom i drugu u ovoj kalendarskoj godini.

Krylov je u sedmom mjesecu ekspresno nokautirao legendarnog Alexandera Gustafssona, a u Abu Dhabiju je pobijedio Volkana Oezdemira. Agresivno je Volkan ušao u prvu rundu i napravio je određene probleme Krylovu početkom borbe. Kako je borba odmicala, Krylov je pročitao Oezdemira i pronašao je jasan put do pobjede.

Pritisak, nekoliko udaraca boksačkim tehnikama, a zatim ulazak u ‘‘double leg‘‘ rušenje i kontrola iz gornje pozicije u parteru. Ukupno sedam rušenja (20 pokušaja) upisao je Krylov, a kontrolu je imao čak devet minuta i 17 sekundi. Pogodio je i 15 značajnih udaraca više od Volkana (57-42) što je bilo dovoljno za slavlje jednoglasnom odlukom (30-27, 29-28 x2).

Krylov je tom pobjedom skočio na osmo mjesto u poretku izazivača UFC-ove poluteške kategorije, a dojam je da 30-godišnji poluteškaš nikad bolje nije izgledao. Nije loše Krylov izgledao ni u trećem mjesecu ove godine kad je izgubio od Paula Craiga, ali nepažnja ga je koštala i Craig ga je završio svojom specijalkom (‘trokut gušenjem‘).

U dosadašnjoj fazi UFC karijere, Krylov je uglavnom gubio od boraca koji pripadaju samom vrhu kategorije. Našli su se tu i porazi od boraca koji nisu u tom rangu (Craig, Cirkunov), a za očekivati je da će ga uskoro čekati nova prilika za uskočiti u top 5. Krylov je 2019. godine tijesnom podijeljenom sudačkom odlukom izgubio od Glovera Teixeire, a Magomed Ankalaev prošle godine porazio ga je jednoglasnom odlukom. Radi se o dvojici boraca iz samog vrha kategorije, a Krylov se nada dogurati do revanša s takvim borcima. Međutim, Anthony Smith je konkretno ime koje Krylov zasad želi kao sljedećeg protivnika.

‘‘Što je iduće? Ne znam, prvo se želim odmoriti, ali bilo bi sjajno boriti se protiv Anthonyja Smitha. Mislim da je on peti u poretku izazivača, a bio bih jako sretan ako bi mi organizacija omogućila meč protiv njega. Ako se ne može boriti ili je uplašen, mogu se boriti s bilo kime.‘‘, rekao je Nikita.

Smith uistinu jeste peti u poretku izazivača, a mnogi će reći kako Krylov zapravo traži najlakši put do ulaska u top 5. Smith je nominalno lošiji od svih ostalih boraca koji su rangirani od prvog do petog mjesta i Krylov tu vidi dobru priliku.

‘‘Lionhearta‘‘ se ipak ne smije podcijeniti. Istina da je Smith trenutno lošiji od onih najboljih, ali krajem 2020. i kroz 2021. godinu, Smith je dokazao kako je s razlogom tako visoko rangiran. UFC ga je tada triput u nizu upario s lošije rangiranim borcima kojima je Smith trebao poslužiti kao prilika za dodatni iskorak. Svu trojicu Smith je završio u prvoj rundi.

Devin Clark prisiljen je na predaju nakon nešto više od dvije i pol minute. Jimmy Crute zapravo se ozlijedio u prvoj rundi i nije mogao nastaviti nakon prve runde, a Ryan Spann izdržao je tri minute i 47 sekundi sa Smithom.

Anthony se krajem sedmog mjeseca ove godine borio protiv Magomeda Ankalaeva, a završen je tehničkim nokautom u drugoj rundi. Treba spomenuti kako je Smith teško ozlijedio gležanj ranije u meču i to je uvelike kumovalo njegovom porazu prekidom. Moguće da bi Smith izgubio i da nije bilo ozljede, ali vjerojatno ne na takav način i u toj fazi borbe.

Nije poznato kada će točno Smith biti spreman na povratak u kavez, ali jednog potencijalnog protivnika sada ima, a taj meč ima smisla i za Krylova koji bi u tom slučaju odradio još jedan meč prije novog pokušaja da napravi dodatni iskorak ka samoj eliti kategorije.

Linker
24. travanj 2024 02:27