UFC

Lando Vannata dogovorio drugu borbu u perolakoj kategoriji, čeka ga borac s 12 pobjeda u nizu

Lando Vannata
 Credit line: Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Tucker Lutz 13. studenog tražit će pobjedu protiv popularnog atraktivnog udarača

Iako se proslavio već u svojoj prvoj UFC borbi, kad je kao zamjena uskočio u borbu protiv Tonyja Fergusona, a onda mu napravio velike problemei, Lando Vannata (12-5-2, 4-5-2 UFC) nakon toga nije ostvario rezultatski dobru karijeru UFC karijeru. No, činjenica da je UFC do sada bez razmišljanja produžavao njegove ugovore govori jako puno. Lando je borac koji svojim stilom garantira uzbuđenje i zabavu i so sada je četiri puta nagrađen bonusom za borbu večeri. Naravno da samim time on osobno nije mogao biti zadovoljan.

Zbog toga se Lando odlučio spustiti iz lake u perolaku kategoriju i u prvoj borbi se to pokazalo kao dobra odluka. U svibnju ove godines savladao je Mikea Grundyja podijeljenom odlukom sudaca te je tako pokrenuo novu fazu svoje karijere, onu koju će nastaviti borbom koju je upravo ugovorio. Pokušat će u njoj po prvi put u svojoj UFC karijeri spojiti dvije pobjede, ali taj zadatak bit će mu sve samo ne lako ostvariti.

13. studenog na UFC Fight Nightu 197 čeka ga vrlo teška borba i itekako ozbiljan ispit. Protivnik mu je Tucker Lutz (12-1, 1-0 UFC), jedan od najzanimljivijih pridošlica prethodne sezone Contender Series showa, borac koji se posljednji put borio također u svibnju, kad je upisao impresivan UFC debi pobjedom nad Kevinom Aguillarom. Riječ je o borcu koji je izgubio tek prvu borbu u karijeri, da bi nakon toga spojio 12 pobjeda, što ga je i dovelo do UFC-a. Pobjeda protiv borca poput Vannate svakako bi ubrzala njegov put prema jačim borbama i još poznatijim imenima protivnika.

UFC Fight Night 197 još je jedna u nizu UFC priredbi predviđenih za održavanje unutar APEX kompleksa. Trebala bi ju predvoditi borba perolake kategorije između Maxa Hollowaya i Yaira Rodrigueza.

Linker
26. travanj 2024 06:28