UFC

Laura Sanko nastavlja ispisivati povijest UFC-a: ‘Ovo je ostvarenje sna!‘

Laura Sanko

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
40-godišnja UFC-ova analitičarka i komentatorica imat će veliku čast ovaj vikend

Početkom ove godine UFC je nagradio Lauru Sanku za dugogodišnji trud i kvalitetan rad, a mjesto za komentatorskim stolom bila je nagrada. Sanko je proteklih godina u više navrata izjavljivala kako se nada komentatorskoj poziciji unutar UFC-a, a svoj komentatorski debi imala je na UFC Fight Night 218 eventu koji su početkom drugog mjeseca predvodili Derrick Lewis i Sergey Spivak.

Time je Laura postala druga UFC-ova komentatorica u povijesti, a prva i do tada jedina komentatorica bila je Kathy Long. Nekadašnja kickboksačica ulogu komentatora imala je još 1993. godine na prvom UFC-ovom eventu, a 20 godina čekali smo da žena ponovno dobije čast postati dijelom komentatorskog tima.

Nešto više od pola godine nakon komentatorskog debija, Sanko je dobila još veću čast. Prvi put u povijesti, UFC-ov ‘‘pay-per-view‘‘ event imat će komentatoricu. Naime, sinoć je potvrđeno kako će komentatorski tim za UFC 293 event činiti Jon Anik, Daniel Cormier i Laura Sanko.

‘‘Čast mi je pridružiti se komentatorskom timu za UFC 293 zajedno s Jonom Anikom i Danielom Cormierom. Ovo je ostvarenje sna. Prije nego sam postala MMA analitičarka i komentatorica, bila sam samo MMA fan kao i većina vas koji ovo čitate. Gotovo 20 godina kasnije, ovdje sam i uzbuđena sam jer sam mali dio onoga što povezuje našu nevjerojatnu bazu navijača s borilačkom umjetnošću koju stvaraju ovi nevjerojatni sportaši. Vidimo se u Sydneyju!‘‘, napisala je Laura putem Twittera.

Dakle, Laura Sanko u potpunosti je ostvarila svoj komentatorski san. UFC-ov ‘‘PPV‘‘ event najveći je mogući event u svijetu MMA-a, a Laura Sanko svojim napornim radom vjerojatno će otvoriti put brojnim drugim ženama koje možda sanjaju o komentatorskoj poziciji.

Naravno da Sanko uvijek nailazi na osude onih koji smatraju da je daleko dogurala isključivo na temelju fizičkog izgleda, ali činjenica je da Sanko posjeduje kredibilitet za komentatorsku i analitičarsku poziciju. Nekoć je bila profesionalna borkinja, ali karijeru je završila nakon jednog profesionalnog meča (1-0) i pet amaterskih mečeva. Nastavila je trenirati brazilski jiu-jitsu, a nedavno se pohvalila da je promovirana u smeđi pojas. Tijekom 2022. godine položila je ispit za MMA suca kako bi proširila svoje znanje i definitivno se potrudila kako bi dogurala do pozicije na kojoj je sada.

Linker
23. travanj 2024 04:43