UFC

Lauren Murphy: ‘Valentina Shevchenko nije se borila s nekim poput mene, razotkrit ću njene mane‘

Lauren Murphy
 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Borkinja UFC-ove muha kategorije trenutno je na pet pobjeda u nizu te želi priliku za napasti pojas

Trećerangirana borkinja UFC-ove muha kategorije smatra da zaslužuje priliku napasti pojas koji je trenutno u vlasništvu Valentine Shevchenko. Lauren Murphy (15-4-0, 7-4 UFC) zadnji nastup odradila je 12. lipnja na UFC 263 priredbi te je podijeljenom sudačkom odlukom savladala Joanne Calderwood. Bila je to peta pobjeda u nizu za 37-godišnju Amerikanku. Ispred nje, na UFC-ovom poretku nalaze se Katyln Chookagian i Jessica Andrade. Obje su imale priliku boriti se za pojas protiv trenutne prvakinje Shevchenko i Murphy opravdano smatra da i ona zaslužuje svoje priliku.

''Sto posto zaslužujem priliku za pojas. Nitko u kategoriji nema niti približno dobar rezime kao ja. Niti jedna borkinja u toj kategoriji nema pet pobjeda u nizu protiv rangiranih protivnica. Sve moje protivnice bile su u Top 10 osim Shakirove koja je upala na 'short notice'. Međutim, i ona je bila tvrda, došla je kao prvakinja druge promocije (GFC), a ja sam prihvatila tu borbu tjedan dana ranije. Nikada nisam bila završena, niti blizu. Svaki moj poraz došao je protiv bivših prvakinja ili izazivačica. Porazi koje sam pretrpila bili su jako tijesni. Lako sam mogla imati 17-2 ili 18-1 omjer, a unutar UFC-a sam mogla biti na 9-1 ili 10-1. Nitko nema ostvarenja poput mene, posebno uzevši u obzir da nisam imala nikakvog iskustva u bavljenju sportom prije nego sam počela s ovim (Murphy je MMA započela trenirati 2009. godine kao 26-godišnjakinja, op.a.). Uzbuđena sam i spremna sam dati sve od sebe za titulu prvaka. Znam da to zaslužujem.'', rekla je Lauren Murphy u razgovoru za MMA Fighting.

Trenutno nije poznato tko će biti iduća protivnica Valentine Shevchenko, no čini se kako je Lauren Murphy odlučno započela kampanju da to bude upravo ona. Murphy je unutar muha kategorije na šest pobjeda, a jedini poraz doživjela protiv Sijare Eubanks 2018. godine. Tatiana Suarez (8-0, 5-0 UFC) nerijetko se spominje kao najbolja opcija za iduću Valentininu protivnicu, no Lauren nije oduševljena tim prijedlogom.

''Tatiana Suarez može doći u ovu kategoriju, no kada pobijedi pet puta zaredom, onda joj dajte borbu za titulu. Neka se bori s istim protivnicima kao ja te neka ih pobijedi na isti način i onda možemo pričati o njenom napadu na pojas.'', dodala je ''Lucky''.

Teško je reći kako Lauren Murphy nije u pravu po pitanje Suarez. Radi se o neporaženoj borkinji, no sve njene borbe bile su u slamka kategoriji. Njen prvi nastup u muha kategoriji trebao bi se dogoditi 25. rujna protiv Roxane Modafferi. Valentina Shevchenko prvakinja UFC-ove muha kategorije od prosinca 2018. godine. Pojas je obranila čak pet puta nakon toga i mnogi smatraju kako se radi o kategoriji u kojoj apsolutno nitko nema šanse za ugroziti prvakinju. Međutim, Lauren Murphy smatra da može pronaći određene rupe u nastupima Valentine Shevchenko.

''Vjerujem u svoje trenere i oni vjeruju u mene. Vjerujem da možemo pronaći rupe, odnosno mane u njenoj igri. Dovoljno sam snažna da ih iskoristim. Ona se nije borila s nekim poput mene. Nije se suočila s nekime tko 'grinda' kao što ja 'grindam'. Jedna sam od najčvršćih djevojaka ikad. Ne samo u kategoriji, općenito sam najčvršća djevojka ikad. Najsnažnija sam djevojka u kategoriji i izrazito sam velika naspram ostalih borkinja. Moja top kontrola u parteru je bez sumnje najbolja.''

Izrazito samouvjereno djeluje Lauren Murphy, no što joj drugo preostaje. Puno je djevojaka koje su navodile određene nedostatke u nastupima aktualne prvakinje, no znamo kako su te borbe završile. Uzevši u obzir da se Valentina Shevchenko dvaput borila protiv Amande Nunes, teško je Lauren Murphy uzeti za ozbiljno kada kaže da se Valentina nije borila s borkinjom poput nje. Međutim, iznenađenja su uvijek moguća i Lauren defiinitivno ima dobar argument za napasti pojas.

Linker
20. travanj 2024 08:29