UFC

Legendarni Arlovski srušio čak tri UFC rekorda pobjedom protiv Rothwella

Andrei Arlovski
 Ilustracija
Bivši UFC prvak u teškoj kategoriji Andrei Arlovski se proteklog vikenda na priredbi u San Antoniju napokon vratio na pobjedničke staze, nakon što posljednja četiri nastupa nije znao za slavlje. Bjelorus je vrlo uvjerljivo jednoglasnom odlukom sudaca svladao drugog UFC veterana Bena Rothwella  u jednom od mečeva na glavnom popisu borbi ESPN priredbe.

Već smo pisali o tome kako je "Pitbull" pritom srušio bitan rekord. Naime, slavljem protiv Rothwella je stigao do svoje 17. pobjede unutar Octagona čime je postavio rekord za najviše pobjeda unutar UFC-ove teške kategorije. Gledajući broj UFC pobjeda neovisno o kategoriji, Arlovski je sa 17 pobjeda na desetom mjestu zajedno s Andersonom Silvom, Frankiejem Edgarom i Dustinom Poirierom.

No, to nije sve! Ovaj teškaški veteran je u meču pogodio čak 152 značajna udarca čime je srušio rekord kada govorimo o teškoj kategoriji UFC-a u meču na tri runde. Arlovski je s novih 15 minuta provedenih u Octagonu sada rekorder u čitavoj teškoj diviziji. Naime, ukupno je u karijeri u slavnom Octagonu proveo 4 sata 33 minute i 13 sekundi. Nitko nije proveo više vremena od njega!

Uoči nastupa Arlovski je izjavio da se planira boriti još pet godina, a da mu 40 godina, koliko ima na leđima, ne predstavlja nikakav problem. Aktivan je od 1999. godinei trenutčano ima 28 pobjeda i 18 poraza.

Linker
19. travanj 2024 15:08