UFC

Legendarni Overeem novim bolnim porazom izjednačio negativni UFC-ov rekord

Alistair Overeem
 GREG BAKER, AFP
Alistair se priključio društvu u kojem se nalaze još tri slavna teškaška imena

Prošloga vikenda održan UFC-ov event obilježili su težak poraz Alistaira Overeema, odnosno velika pobjeda Alexandera Volkova, kao i brutalni nokaut kojim je Cory Sandhagen zaustavio bivšeg prvaka Frankieja Edgara. A osim same akcije, ovaj je borilački događaj obilježilo i nekoliko zanimljivih statističkih podataka.

  • UFC Vegas 18 tek je šesta priredba u povijesti UFC-a na kojoj smo vidjeli dva nokauta unutar prvih 30 sekundi borbe. Ovoga puta za to su zaslužni bili Ode Osbourne koji je za samo 26 sekundi zaustavio Jeromea Riveru te Cory Sandhagen kojemu su za legendarnog Frankieja Edgara trebale dvije sekunde više.
  • Overeem je doživio već osmi poraz nokautom u svojoj UFC karijeri, što je negativni rekord kojeg dijeli s Frankom Mirom, Gabrielom Gonzagom i Stefanom Struveom. Spomenimo i da su svi Alistairovi UFC porazi zapravo porazi nokautima, dok je ostatak nabrojane ekipe pored toga gubio i sudačkim odlukama.
  • Sandhagenov nokaut 'letećim koljenom' treći je najbrži koji je tom tehnikom ostvaren u UFC-ovom Octagonu (28 sekundi). Rekorder je i dalje Jorge Masvidal koji je za pet sekundi zaustavio Bena Askrena. Pored toga, ovo je i šesti najbrži nokaut u povijesti UFC-ove bantam kategorije.
  • Jerome Rivera upisao je tri nastupa i tri poraza u svojoj UFC karijeri, a zanimljiv je podatak da je sva tri meča odradio u različitim kategorijama (bantam, muha i perolaka). S takvim se podatkom može još samo 'pohvaliti' bivši borac Jason Reinhardt koji je kao član UFC-a gubio u lakoj, perolakoj i bantamu.
Linker
14. travanj 2024 13:04