UFC

Leon Edwards nominiran za povratak godine, Conor se oglasio: ‘Ovaj potez obuhvaća sve nagrade‘

Leon Edwards (lijevo) vs. Kamaru Usman

 Alejandro Salazar/PXImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Irska MMA zvijezda začudo je nekog odlučila i pohvaliti za postignuća unutar kaveza

Kraj godine uvijek donosi raznorazne izbore za najbolje borce, najbolje borbe, najbolje poteze i sve ostalo što smo gledali tijekom proteklih 365 dana. Bit će takvih izbora i na našem portalu u danima koji slijede, a bit će ih i po velikim stranim portalima.

Kad su u pitanju nagrade za ostvarenja pod okriljem UFC-a, Conor McGregor smatra da bi UFC trebao uvesti nagradu zvanu ‘‘Sve ove godine‘‘ za borca koji koji je jednostavno sve kategorije uspio obuhvatiti jednom pobjedom. McGregor bi tom nagradom oktitio Leona Edwardsa koji je u osmom mjesecu ove godine spektakularno nokautirao Kamarua Usmana.

Gubio je Edwards uvjerljivo na sudačkim karticama, ali minutu prije kraja borbe, sjajno odmjerenim lijevim ‘‘high kickom‘‘ brutalno je nokautirao Usmana. Bila je to jako iznenađujuća pobjeda i po mnogima najveći povratak ove godine. McGregor smatra da Edwardsu jednostavno sve nagrade trebaju pripasti za taj potez.

‘‘Prekinite s besmislicama poput ‘povratka‘ godine. Ovo je ‘SVE‘ ove godine. Bez premca. Tajming komentatora, tajming borbe, udarac sam po sebi, nokaut. Razgranatost. Govor nakon borbe. ‘Pound for pound pogodak u glavu. Mrtav!‘ Ovo živi dalje!‘‘, napisao je McGregor pritom komentiravši Edwardsovu nominaciju za najveći povratak u ovoj kalendarskoj godini.

Nedugo prije nego će Edwards nokautirati Usmana, Daniel Cormier za komentatorskim stolom objašnjavao je kako Edwards jednostavno mora krenuti na sve ili ništa, te da nema značajne razlike u tome hoće li izgubiti bez pretjerane štete ili će završiti nokautiran. Jednostavno je morao krenuti na sve ili ništa u borbi za pojas, a nekoliko sekundi poslije, Edwards je ‘‘ugasio‘‘ Usmana.

McGregor je očito oduševljen tim potezom britanskog borca, a treba istaknuti da su obojica pod okriljem menadžerske kuće Paradigm Sports, pa je i to jedan od razloga zašto je Conor toliko priklonjen Edwardsu.

Činjenica je da Edwards za ovu pobjedu i taj sjajni potez zaslužuje brojne nagrade, ali konkurencija će biti velika za bilo koju nagradu i bit će zanimljivo vidjeti tko će odnijeti koju.

Linker
24. travanj 2024 19:25