UFC

Leon Edwards: ‘Nudili su mi Chimaeva, Shavkata ili Makhacheva za UFC 300, nisu htjeli ni čuti za meč protiv Belala‘

Leon Edwards (lijevo) i Belal Muhammad (desno)

 Handout/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove velter kategorije otkrio je zanimljivu informaciju o UFC-ovom ‘‘matchmakingu‘‘

Leon Edwards nedavno je saznao tko će mu stajati na putu ka trećoj obrani pojasa u UFC-ovoj velter kategoriji. Trenutno ponajbolji borac na svijetu borit će se protiv Belala Muhammada, a njihova borba predvodit će UFC 304 event koji je na rasporedu 27. srpnja (sedmi mjesec) u Manchesteru.

Meč između Edwardsa i Belala Muhammada po svim sportskim parametrima nešto je sasvim očekivano. Muhammad je neporažen u posljednjih deset nastupa. Tijekom tog perioda upisao je devet pobjeda, a jedan od tih 10 mečeva okončan je ‘‘no contestom‘‘.

Upravo protiv Edwardsa borio se Muhammad u toj borbi koja je ostala bez pobjednika. Početkom druge runde došlo je do uboda u oko od strane Edwardsa i Muhammad nije mogao nastaviti s borbom. Bio je to nenamjeran potez Edwardsa, ali ipak nedozvoljen. Borba je prekinuta i ‘‘no contest‘‘ službeni je ishod tog meča.

Sve do UFC 304 eventa, Muhammad i Edwards čekat će priliku da dovrše nedovršeni posao. Obojica su sada bolje kotiraju nego uoči prvog meča i došlo je vrijeme da se napokon obračunaju.

Da se pitalo samo Leona Edwardsa, ovaj meč održao bi se još u četvrtom mjesecu na UFC 300 eventu. Dana White ranije ove godine otkrio je kako su htjeli Edwardsa na toj priredbi i nudili su mu trojicu protivnika. Naknadno su otkrivena imena protivnika, a Leon je jučer u MMA Houru potvrdio da su u kombinacijama bili Islam Makhachev, Khamzat Chimaev i Shavkat Rakhmonov. Nitko od njih nije prihvatio ponudu. Rakhmonov se oporavljao od ozljede koju je zadobio u meču protiv Stephena Thompsona, a bitno je istaknuti kako su sva tri navedena borca islamske vjeroispovijesti i ramazanski post stvarao im je prepreku ka nastupu na UFC 300. Nakon što su stigle odbijenice od tog trojca, Edwards je zatražio Belala Muhammada kao protivnika.

‘‘Htio sam se boriti protiv bilo koga, jer to je bio tako velik event. Nastup na UFC 300 bio bi sjajan za moju karijeru i stoga bih se borio protiv bilo koga. Nakon što su Khamzat, Islam i Shavkat rekli ‘ne‘, ja sam pitao: ‘A što je s Belalom?‘. UFC-ovi čelnici nisu htjeli niti čuti za to. Tako je, kako je.‘‘, rekao je Edwards koji se nasmijao prepričavajući detalje tih pregovora.

Edwards se nasmijao zbog činjenice da UFC-ovi čelnici i matchmakeri jednostavno nisu htjeli imati Belala Muhammada na ‘‘fight cardu‘‘ tako velikog eventa. Muhammadu se često zamjera da je jedan od ‘‘najdosadnijih boraca na svijetu‘‘ i takav borac nije mogao naći svoje mjesto na UFC 300 priredbi.

Atraktivan ili ne, Belal Muhammad fantastičan je borac i zaslužio je ‘‘title shot‘‘. UFC 300 event možda nije bio namijenjen nastupu Belala Muhammada, ali pozitivno je da UFC-ovi čelnici nisu ponovno preskočili Muhammada prilikom odabira sljedećeg izazivača.

Linker
12. lipanj 2024 12:30