UFC

Leon Edwards otkrio u kakvim je odnosima s Danom Whiteom: ‘Nismo najbolji, nismo prijatelji‘

Edwards i White

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Prvak je UFC-ovom šefu zamjerio što je odmah gurnuo Covingtona u borbu za titulu, za kojeg tvrdi da tu priliku nije zaslužio

Bilo je dosta tenzija između Dane Whitea i Leona Edwardsa u proteklih mjesec dana. Leona je očito zasmetalo što je Dana u najvećoj večeri u njegovoj karijeri na press konferenciji pažnju skrenuo na Colbyja Covingtona prozvavši ga sljedećim izazivačem u velter kategoriji. Dugo je nakon toga prvak negodovao, ali UFC-ova je ipak zadnja.

Čak je i sam Covington otkrio kako su mu iz vrha organizacije obećali kako će pojas Edwardsu biti oduzet ukoliko odbije meč protiv njega, tako da je prvak stjeran u kut. O odnosu s UFC-om, točnije s Danom Whiteom, progorio je i sam Edwards za Sky Sports:

‘‘Naš odnos je u redu. Nije dobar, nismo prijatelji ni kompići. No takav je svaki odnos, tako da je u redu. Moram reći da sam bliži Hunteru (Campbellu) nego Dani. Da, mislim da je on (Dana) svjestan da ću ja ionako misliti ono što želim. Tako da ćemo vidjeti, tko god dođe i da ima smisla, borit ću se‘‘, rekao je Edwards.

‘‘Colby nije bio ozlijeđen, sjedio je sa strane i odbijao borbe cijelu godinu. Nije napravio ništa i sada je zaslužio napasti titulu? Mislim da ako ste prvak, trebate se boriti sa svim tipovima koji vam se ponude. Gilbert, Khamzat… On nije zaslužio tu poziciju‘‘, dodao je.

Zaslužio ili ne, činjenica je da će Colby biti idući izazivač u velter kategoriji. Stilski je to dosta nezgodan meč za Edwardsa tako da ne čudi da želi neki malo lakši meč, pogotovo nakon dvije borbe protiv Usmana. No kako je i sam rekao u ovom intervjuu, prvak se treba boriti sa svima koji mu se ponude.

Linker
19. travanj 2024 23:09