UFC

Leon Edwards samouvjereno ulazi u treći meč protiv Usmana: ‘Ne vidim što on može promijeniti‘

Aug 20, 2022; Salt Lake City, Utah, USA; Kamaru Usman (red gloves) lays in the ring after being knocked out by Leon Edwards (blue gloves) during UFC 278 at Vivint Arena.,Image: 715506535, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Prvak UFC-ove velter kategorije silno je uvjeren da će upisati prvu obranu pojasa

Ponajveće iznenađenje i sigurno najveći preokret u protekloj godini, bila je pobjeda Leona Edwardsa nad Kamaruom Usmanom. Rutinski je Usman kročio ka novoj obrani titule u velter kategorije, a Leon Edwards djelovao je kao borac koji će se zadovoljiti činjenicom da ga Usman neće poraziti prekidom.

Ipak, minutu prije kraja borbe, Leon Edwards sjajno analizira situaciju i lijevim ‘‘high kickom‘‘ šalje Usmana u ‘‘carstvo snova‘‘. Savršeno odmjeren i pogođen udarac Edwardsa i Engleska je dobila drugog UFC prvaka u povijesti. Prvi je naravno Michael Bisping.

Usman je zatražio instantni revanš što definitivno i zaslužuje, a priliku za revanširati se dobit će u subotu navečer na UFC 286 eventu. Kamaru dolazi na gostujući teren, odnosno u London. Neće mu biti lako poraziti Edwardsa, iako u borbu ulazi kao favorit. Mnoge zanima kako će Usman reagirati nakon teškog poraza, a Leon Edwards smatra da ćemo gledati osjetno drukčijeg Usmana na kojem će biti vidljive posljedice tog nokauta

‘‘Borba je išla njemu na mlin, dobro za njega. Ali što on može promijeniti u odnosu na prvu borbu? Način na koji se borio u toj borbi zapravo je način na koji se uvijek bori. Ne vidim kako se on može promijeniti kao borac u ovih pet, šest mjeseci. Nokaut na svakog utječe drukčije. Njemu je sada koliko, 35 ili 36 godina? Ulazi u meč nakon teškog nokauta, a borit će se protiv istog tipa koji ga je nokautirao. Vidit ćemo kako će reagirati na to.‘‘, započeo je Edwards za BT Sport, a zatim je istaknuo još jedan bitan podatak.

‘‘Ovo će mu biti prvi put da se bori na terenu protivničkog borca. Ovo je priredba u mom gradu. Nikad nisam izgubio na tlu Velike Britanije. Publiku koristim za energiju. Ne vidim kako me on može poraziti.‘‘, dodao je Leon, ali tu je ipak pogriješio, jer Usman je u 11. mjesecu 2016. godine porazio Warlleyja Alvesa u Brazilu.

Usmanove godine mogle bi biti bitan faktor u cijeloj priči. Kamaru u petom mjesecu slavi 36. rođendan, a proteklih godina prolazio je kroz svakakve teške ozljede. Ne bi bilo pretjerano iznenađenje da se Usman i umirovi nakon meča u subotu navečer, neovisno o ishodu borbe. Godine, a naročito ozljede uzimaju danak na njegovom tijelu, ali svejedno nemojte unaprijed otpisivati Kamarua Usmana. I dalje je to jedan od najboljih boraca na svijetu, a u prošlom meču velikim je dijelom dominirao.

Linker
18. travanj 2024 21:10