UFC

Leon Edwards skočio osam mjesta i došao u Top 5 velter kategorije

Leon Edwards
Osim što je pobjedom nad Rafaelom Dos Anjos došao do rezultata karijere, Leon Edwards se doveo u poziciju gdje s pravom može gledati prema napadu na titulu. Nova službena ljestvica velter kategorije "Rockyja" je smjestila na četvrtu poziciju.

Edwards je zapravo pobjedom nad Rafaelom Dos Anjosom preuzeo njegovo mjesto, čime su svi između njih pali za jednu poziciju. Ukratko, preskočio je imena poput Darrena Tilla, Anthonyja Pettisa, Stephena Thompsona, Bena Askrena, Robbieja Lawlera i Santiana Ponzinibbia. Ispred njega ostali su tek prvak Kamaru Usman te Tyron Woodley, Colby Covington i Jorge Masvidal. To je situacija u kojoj se Edwards svakako može nadati borbi za prvog izazivača. Što se tiče borbe za titulu, vjeruje se kako je Jorge Masvidal ipak ispred njega. Osim što je bolje plasiran, svakako je i popularniji.

To je zapravo i najveća promjena na ljestvicama koju je donio UFC on ESPN 4 event. Nešto značajno bilježimo i kod teškaša, gdje je Aleksei Oleinik porazom od Walta Harrisa pao tri mjesta i sada je 12. Harris je prije borbe bio 14. i on je tim trijumfom skočio tri mjesta prema naprijed. Padom Oleinika, jedno mjesto naprijed otišli su Shamil Abdurakhimov i Blagoi Ivanov.

Što se tiče ženske muha kategorije, pobjeda nad Roxanne Modafferi dovela je Jennifer Maiu na četvrto mjesto, čime je ona vjerojatno jednu pobjedu od napada na titulu prvakinje. Ispred nje su tek Jessica Eye, koja je svoju priliku imala prošlog mjeseca, Kaitlyn Chookagian te Liz Carmouche koja se za titulu bori idućeg mjeseca u Urugvaja.

Neke promjene dogodile su se još na "pound-for-pound" ljestvici te na ljestvici muha kategorije, čiji su novi/stari članovi postali Brandon Moreno i Sergio Pettis. Sve ljestvice možete pogledati OVDJE.

Linker
20. travanj 2024 20:44