UFC

Liječnici šokirali Juniora Dos Santosa: 'Mogao sam ostati bez noge i umrijeti'

Junior dos Santos
 Junior dos Santos/Instagram
Junior dos Santos progovorio je o teškim danima koji su iza njega i ozljedi koja ga je mogla koštati života. Legendarni borac vraća se u UFC-ov oktogon 25. veljače u meču protiv Curtisa Blaydesa 14 tjedana nakon što je završio u bolnici zbog teške infekcije.

"Cigano" se trebao boriti protiv Alexandera Volkova na UFC-u u Moskvi, ali je uoči meča hitno prebačen u bolnicu u Rio de Janeiru zbog bolova u nozi. Tada je JDS još uvijek mislio da će moći nastupiti u zakazanom meču, ali ozbiljnost situacije shvatio je tek nakon šest dana u bolnici nakon razgovora s liječnicima.

"Bilo je vrlo ozbiljno. Proveo sam tjedan dana u bolnici i mislio da ću stići na borbu protiv Volkova, ali liječnik mi je došao i rekao da ne shvaćam ozbiljnost situacije. Rekao mi je da sam sretan što sam zdrava osoba i što sam dovoljno rano stigao u bolnicu. Mogao sam izgubiti nogu ili umrijeti da sam čekao još dan ili dva prije dolaska u bolnicu", rekao je Dos Santos.

"Tek sam tada shvatio koliko je ozbiljno. Prvo su mi kroz glavu prošla djeca, obitelj, i kako smo svi ranjivi. Osjećao sam se sjajno, snažno, sretno, trenirao za meč, i odjednom se to dogodilo. Bio je to velik udarac. U glavi mi se vrtio film svega što sam izbjegao. Teško je objasniti koliko smo krhki. Dobro se brinem za sebe i to mi je pomoglo s ovom bolesti i s brzim oporavkom", dodao je UFC-ov veteran i nekadašnji prvak teške kategorije.

Prije prihvaćanja sljedećeg meča konzultirao se s liječnicima koji su mu dali zeleno svijetlo za borbu protiv Blaydesa od pet rundi.

"Ne biram protivnike i nikada neću. Tu sam da bih se borio protiv najboljih jer vjerujem da mogu vratiti pojas i vratit ću ga. Samo je pitanje vremena i napornog rada. Ova divizija je vrlo opasna. Treba puno raditi, a ja sam na to spreman", rekao je Dos Santos.

Linker
20. travanj 2024 07:12