UFC

Pogledajte kako je Ion Cutelaba uništio zube svog protivnika Devina Clarka

Ion Cutelaba
 Diego Ribas/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Moldavski ‘‘Hulk‘‘ pružio je dominantnu predstavu na sinoćnjoj UFC-ovoj priredbi

Sunaslovna borba večeri na UFC Fight Night 192 eventu ponudila je obračun poluteškaša. Moldavac Ion Cutelaba jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio je Devina Clarka. Dominantan je ''Hulk'' bio od početka do kraja, te je zasluženo slavio na sve tri sudačke kartice (30-26, 29-26, 29-27).

Već u prvoj rundi, Cutelaba nije bio daleko od toga da završi svog protivnika. Clark je bio ozbiljno uzdman, no hrabro se opirao napadima Moldavca i izdržao je do kraja runde. Velike probleme imao je američki borac na ulasku u treću rundu kada je skoro predao meč. Naime, njegovi zubi bili su jako oštećeni te se Clark konzultirao sa svojim kutem po pitanju prekida. Treneri su odluku prepustili njemu, a Devin je odlučio nastaviti te je oduševio srčanošću za koju su mnogi smatrali da je nepostojeća kod njega s obzirom da je sve svoje poraze doživio prekidom.

''Idemo (dalje), ionako me čeka operacija'', rekao je Clark kada je došlo vrijeme konačne odluke te je odradio i treću rundu do kraja. ESPN je putem svog Instagram profila specijaliziranog za MMA pružio fotografiju Devina Clarka s oštećenim zubima, a šteta koju je Moldavac uzrokovao stvarno je velika.

Devin Clark porazom protiv Cutelabe izgubio je drugi puta zaredom nakon što ga je Anthony Smith savladao u studenom prošle godine. Borac koji je gubio od Aleksandra Rakića, a pobijedio Darka Stošića na pobjedu čeka od lipnja protekle godine kada je slavio protiv Alonza Menifielda. Najjača svjetska MMA promocija neće se vjerojatno odreći Clarka nakon poraza protiv Cutelabe, no treći poraz zaredom vjerojatno si ne smije dopustiti. Vidjet ćemo s kime će ga UFC-ovi matchmakeri upariti u idućoj borbi, no prije svega čeka ga rekonstrukcija čeljusti.

Linker
20. travanj 2024 10:47