UFC

Londonska priredba ne može proći bez njega: Najboljeg škotskog borca čeka pravi test njegovih mogućnosti

Paul Craig

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Paul Craig tražit će četvrtu uzastopnu pobjedu, 19. ožujka u londonskoj O2 Areni

Londonska UFC priredba polako popunjava svoj program. Nešto manje od dva mjeseca, dijele nas od 19. ožujka i održavanja spomenutog eventa u londonskoj O2 Areni. Tom Aspinall i Alexander Volkov predvodit će program, a najavljeni su i nastupi Paddyja Pimbletta (vs. Rodrigo Vargas), Dana Hookera (vs. Arnold Allen), Gunnara Nelsona (vs. Claudio Silva) i mnogih drugi.

Ipak, londonska priredba teško je mogla proći, a da na njoj ne nastupi i vjerojatno najbolji škotski MMA borac. Radi se o poluteškašu Paulu Craigu (15-4-1, 7-4-1 UFC). 34-godišnji Škot, trenutno je 11. u poretku izazivača poluteške kategorije. Craig je slavio u posljednja tri nastupa, a neporažen je u posljednjih pet nastupa (četiri pobjede i remi). Radi se o velikom majstoru kad je borba u parteru u pitanju. Naime, Craig je čak 12 svojih pobjeda upisao submissionom, a unutar UFC-a, pet puta slavio je na taj način. Posljednje dvije pobjede upisao je tehničkim nokautom.

Craig je u UFC došao kao poprilično nekompletan borac i ukoliko borba ne završi u parteru, šanse za pobjedu bile su mu minimalne. Međutim, posljednjim nastupima i pobjedama protiv boraca kao što su Jamahal Hill, Mauricio Rua, Craig je pokazao kako napreduje i u ostalim segmentima MMA-a. Koliko daleko može otići, saznat ćemo već u idućem nastupu.

Nikita Krylov (26-8-0, 8-6 UFC) biti će njegov protivnik na londonskoj priredbi. 29-godišnji Ukrajinac, trenutno okupira deveto mjesto u poretku izazivača, no u posljednjem nastupu, izgubio je od Magomeda Ankalaeva. Craig je Ankalaeva savladao submissionom (trokut gušenjem) u posljednjoj sekundi meča koji su odradili 2018. godine, također u Londonu. Međutim, Ankalaev je dominirao cijelom borbom, sve dok nije nes(p)retno izgubio.

Krylov je također izuzetno potkovan u parteru i 15 pobjeda u karijeri, upisao je submissionom. Međutim, Nikita je i udarački potkovan te je 10 puta slavio nokautom. Samo jednu, od ukupno 26 pobjeda, Krylov je upisao sudačkom odlukom. Uzmemo li u obzir da Craig nikada nije pobijedio na bodove, čini se kako je jako izgledno da ovaj meč ne dočeka kraj treće runde.

U svakom slučaju, Craig je definitivno pokazao napredak u posljednjih nekoliko mečeva, ali Krylov će nam dati odgovore u kolikoj mjeri je uistinu napredovao škotski majstor partera.

Linker
19. travanj 2024 20:58