UFC

Obračun legendi: UFC ugovara meč između Donalda Cerronea i Joea Lauzona

Donald Cerrone vs. Joe Lauzon

 Screenshot (youtube, Ufc/sherdog)
Iskusni borci rukavice će ukrstiti sredinom proljeća, a meč će se održati u lakoj kategoriji

Zanimljive vijesti dolaze iz UFC-a. Naime, najjača svjetska MMA promocija, blizu je ugovaranja meča u kojem će se obračunati dvije legende UFC-a, ali i kompletnog MMA-a. Donald Cerrone (36-16-0, 23-13, 1NC UFC) i Joe Lauzon (28-15, 15-12 UFC) jedni su od najdugovječnijih boraca na rosteru, a Cerrone je sa 37 UFC nastupa, drugi u poretku. Prvi je Jim Miller s jednim nastupom više od ''Kauboja''.

Lauzon i Cerrone trebali bi se obračunati 30. travnja, na UFC Fight Night 208 priredbi. Lokacija održavanja te priredbe, trenutno nije poznata. Informacije o ovom meču, MMA Junkie prenosi iz pouzdanih izvora, a službena objava od strane promocije, još uvijek se čeka.

Cerrone i Lauzon među sobom imaju 64 UFC nastupa i uistinu se radi o prekaljenim veteranima. Ipak, obojica su daleko od svojih najboljih dana. Cerrone je izgubio pet od posljednjih šest mečeva, dok je protiv Nike Pricea remizirao. Meč protiv Pricea, kasnije je preinačen u ''No contest'' jer Price bio pozitivan na dopinškom testiranju zbog konzumiranja marihuane.

Joe Lauzon s druge strane, slavio je u svom posljednjem nastupu protiv Jonathana Pearcea. Međutim, ta se borba odvila još u desetom mjesecu 2019. godine i Lauzonova pauza traje dulje od dvije godine. Prije spomenute pobjede nad Pearceom, Lauzon je bio u nizu od tri poraza.

Lako je moguće da barem jednom od navedenih boraca, ovaj meč bude ujedno i posljednji. Sve su glasnija šuškanja oko umirovljenja ''Kauboja'' Cerronea, a niti Lauzon nije daleko od mirovine. Još nakon meča s Pearceom, Dana White izjavio je kako mu je Lauzon rekao da bi to mogao biti njegov posljednji meč. Međutim, borac je to kasnije opovrgnuo. U svakom slučaju, gledat ćemo borce koji ne uživaju najbolje dane svojih karijera, no radi se o istinskim legendama koje vrijedi pogledati.

Linker
24. travanj 2024 01:56