UFC

Luke Rockhold bez dlake na jeziku: ‘UFC potiče fanove da mrze borce i više nisu najbolja opcija‘

Luke Rockhold
 Screenshot (youtube, Ufc)
Ljubav između UFC-a i njihovog bivšeg prvaka davno je pukla, a pomirdba nije na vidiku

Čini se kako Rockhold sve češće javno istupa protiv predsjednika UFC-a Dane Whitea. Nakon nezadovoljstva protivnikom (Seanom Stricklandom) kojeg su mu ugovorili, bivši prvak UFC-ove srednje kategorije ponovno je kritizirao Whitea. Luke je u razgovoru za MMA Junkie Radio objasnio kako UFC više nije najbolja opcija za svakog borca.

''Nikada ne bih zatvarao vrata ostalim opcijama. Plaće su odlične i u drugim organizacijama. UFC nije uvijek najbolja opcija. Tipovi poput Francisa Ngannoua bivaju ušutkani i stavljeni sa strane jer žele da ih se isplati u skladu s njihovom vrijednosti, a UFC radi borbe za privremenog prvaka što je sranje. To su tipovi sranja s kojima se susrećete ovdje.'', rekao je Rockhold.

Inače, Luke je i prije imao problema s Danom Whiteom. Naime, ranije ove godine Rockhold je gostovao u Rippin It' podcastu te je objasnio kako ga je White pokušao dodatno psihički povrijediti nakon poraza protiv Michaela Bispinga, a odnos UFC-ovog predsjednika prema Rockholdu promijenio se onog trenutka kada je Luke potpisao ugovor s modnom tvrtkom Ralph Lauren.

''Nakon što sam izgubio titulu, Dana White je došao do mene i pokušao me dodatno mentalno povrijediti. Doslovno sam mu rekao da od**be. Rekao sam mu da ću raditi što želim, naročito ako će mu nuditi tako usrane ponude. On zna tko sam i što sam učinio u sportu. Potpisao sam s modnom tvrtkom kako bih imao određenu prednost u pregovorima s UFC-om.'', rekao je tada Luke Rockhold.

36-godišnji američki MMA borac i dalje gaji negativno mišljenje ka svom trenutnom šefu, a Luke se nada kako će i ostali borci početi istupati i protiviti se stvarima koje im ne idu u korist.

''Uvijek ću poštovati samog sebe u javnosti. Iskazivanje nepoštovanja uobičajena je politika UFC-a, narativ koji je Dana White kreirao. On potencira ušutkavanje boraca i kritiziranje prvaka. Oni (UFC) stvaraju situacije u kojima potiču fanove da mrze borce i to je obično sranje. Morate poštovati samog sebe, otići tamo i biti plaćeni. Mi smo borci, mi pružamo zabavu i zaslužujemo biti plaćeni sukladno našoj vrijednosti.'', dodao je Luke očito frustriran cjelokupnom financijskom situacijom, kao i UFC-ovom politikom kojom borce nezadovoljne honorarom stavljaju u negativni kontekst i privlače bijes fanova na njih.

Inače, idući nastup Lukea Rockholda trebao bi se dogoditi 06. studenog u kultnom Madison Square Gardenu. Protivnik Lukea Rockholda biti će osmorangirani borac na ljestvici izazivača Sean Strickland.

Linker
20. travanj 2024 10:15