UFC

Luke Rockhold objasnio zašto je trljao krv na Costino lice: ‘To je poruka da se j**e‘

 Paulo Costa vs Luke Rockhold

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Rekao je da mu zamjera što se borio za bodove

Prošlog vikenda na UFC 278 priredbi svjedočili smo posljednjoj borbi u karijeri veterana Lukea Rockholda. Također, svjedočili smo i jednoj od najbizarnijih scena u novijoj povijesti, a naravno, radi se o kraju treće runde njegove borbe protiv Paula Coste.

Naime, krajem te treće runde Rockhold je trljao krv po Costinom licu vlastitim licem, što je izazvalo pravu lavinu komentara. Iako su mnogi to smatrali smiješnim, to se nikako nije svidjelo Costi koji je rekao da je to bilo odvratno, uvrnuto i jedan od najčudnijih trenutaka u povijesti sporta.

Međutim, Luke je sinoć objasnio o čemu se tu zapravo radilo:

‘‘Samo sam mu htio reći da se j**e. Znate, netko se u borbi bori za bodove dok drugi idu skinuti mu glavu. To je velika razlika. Ja sam došao tamo ubiti ili biti ubijen dok se on pokušavao provući.‘‘

Dodao je: ‘‘Previše sam žurio. Trebao sam imati tu ‘mount‘ poziciju, tada bi bilo gotovo. Znate kako taj svijet funkcionira. Previše sam žurio, pao, kasnije nisam mogao ustati. Osjećao sam se kao da sam unutra sa slabijim muškarcem i dati mu do znanja da je on moja k**a.‘‘

Nakon ovog poraza jednoglasnom sudačkom odlukom, Rockhold se umirovio i tako zaključio jednu veliku karijeru u kojoj je osvajao pojase i u UFC-u i u Strikeforceu. Iako je scena u njegovoj posljednjoj rundi u karijeri bila vrlo bizarna, ostat će zapamćen kao jedan od najboljih.

Linker
18. travanj 2024 08:25