UFC

Luke Rockhold samouvjereno: ‘Jedino ja mogu pobijediti Israela Adesanyu‘

Luke Rockhold

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije smatra da uz dobru taktiku može savladati prvaka

Nešto više od mjesec i pol dana dijeli nas od povratka Lukea Rockholda u kavez. Više od tri godine proći će između njegovog posljednjeg nastupa i onog koji ga čeka 20. kolovoza (osmi mjesec).

Rockhold će na UFC 278 eventu nastupiti u meču protiv Paula Coste, trenutno šesterangiranog izazivača srednje kategorije. Uzevši u obzir da se Luke nije dugo borio, a prije pauze bio je u seriji od dva uzastopna poraza, promocija je bila poprilično darežljiva uparivši ga s borcem koji je na tako visokoj poziciji u poretku izazivača.

37-godišnji Rockhold ipak je borac koji iza sebe ima titule u Strikeforceu i UFC-u, a ukoliko se pojavi u svom najboljem izdanju, itekako se zaslužuje boriti s borcima poput Coste. Jedan od razloga zašto se Rockhold vratio jeste i njegovo uvjerenje da je on jedini borac srednje kategorije koji može ugroziti prvaka Israela Adesanyu.

''Mislim da je Izzy odličan prvak i karakterno je dobar tip. Sviđa mi se Izzy, neću vas lagati. Naravno da se želim boriti s njim. Mislim da će pobijediti u svom sljedećem meču (protiv Cannoniera). Jared udara snažno. Moguće je da pogodi Izzyjevu nogu na pravo mjesto ili da ga pogodi nečim divljim. Ali mislim da će Izzyjeva duljina i dinamičnost biti previše za njega. Jared ga može pokušari srušiti, ali on nema dovoljno dobru kontrolu iz gornje pozicije da ga zadrži na tlu. Mislim da sam ja jedini koji može pobijediti Izzyja. Budem li se držao ispravne taktike, dobit ću taj meč.'', rekao je Rockhold za MMA Junkie.

S obzirom da je Adesanya gotovo pa počistio kategoriju kad su u pitanju visokorangirani izazivači, Rockhold se s pravom nada da bi ga pobjeda nad Costom mogla dobrano približiti ''title shotu''. Sean Strickland ili Alex Pereira vjerojatno će biti sljedeći na redu, a Rockholdu bi dvije pobjede zasigurno bile dovoljne za napad na titulu.

Ako se Izzyja pita, on također nema ništa protiv obračuna s Lukeom Rockholdom. Adesanya želi konstantno nadograđivati svoju ostavštinu, a pobjeda nad bivšim prvakom i borcem kao što je Rockhold, zasigurno bi mu pomogla u tome. Prvaka ipak zanima kako će Rockhold proći protiv Coste.

''Ovisi kako će Rockhold pobijediti Costu. Ali da, on (Rockhold) se vraća i volio bih odraditi i taj meč također. Kad se on posljednji puta borio? Ne može mu borba protiv Coste biti dovoljna sama po sebi. Mora učiniti nešto više. Pokazi mi nešto posebno. Dakle kao što rekoh, sve ovisi o tome na kakav će način pobijediti Costu. Ja samo želim poubijati sve te tipove, sva imena, a Rockhold je definitvno jedan od onih čije ime zaslužuje biti na toj listi.'', objasnio je Izzy na konferenciji za medije prije dva dana.

Kako će 37-godišnji Rockhold izgledati drugom polovicom osmog mjeseca protiv Coste, preostaje nam vidjeti. Nadajmo se samo da će se oba borca pojaviti tog dana u kavezu, a neka bolji pobijedi.

Linker
19. travanj 2024 19:25